В пълен разрез с тенис етикета: Шаповалов се разкрещя и напсува публиката в Рим

от в 18:41 на 09.05.2022
Калоян Соколов

Тенисът е известен като един от най-джентълменските спортове и рядко можем да видим нарушаване на установения етикет, но сякаш това все по-често се случва през последните години и за новото поколение изглежда е трудно да се вмества в обичайните рамки на добрия тон. Поредното потвърждение на тези наблюдения пък дойде през днешния ден, а главният виновник за скандала беше младия Денис Шаповалов. Канадецът излезе на корта за двубоя си от първия кръг на Мастърса в Рим, където се изправи срещу местния любимец Лоренцо Сонего.

Срещата протече повече от драматично, след като световният номер 16 имаше нужда от цели 90 минути, за да спечели откриващия сет. Постепенно миналогодишният полуфиналист се съвзе от разочарованието и използва енергията от трибуните, която му помогна да изравни силите и победителят щеше да бъде определен в трета решителна част.

Там положението стана още по-напрегнато, защото Шаповалов премина в съперниковото поле, желаейки да провери спорен отпечатък и това му донесе наказателна точка от главния съдия. Последва ожесточена дискусия между 22-годишния играчи и арбитъра, докато публиката не спираше да освирква левичаря и да се опитва да влезе по всякакъв начин под кожата му.

Изглежда, че планът на феновете проработи изцяло, тъй като канадецът се обърна към гласовитите привърженици и с цяло гърло отправи нецензурна реплика към тях, с което се опита да ги накара да замълчат. Очаквано последва напълно противоположната реакция от страна на зрителите и те се опитваха до последно да вгорчат живота на поставения под номер 13, но той намери сили да запише първия си успех от началото на клей сезон и така действително съумя да смълчи агитката на италианеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В пълен разрез с тенис етикета: Шаповалов се разкрещя и напсува публиката в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | лоренцо сонего | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook