В първия си мач след допинг скандала: Синер излезе стъписан, но навакса сет и пробив пасив

от в 00:00 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Яник Синер постигна победа в първия си мач, откакто избухна допинг скандала с негово участие. Преди броени дни стана ясно, че италианецът още през месец март е дал 2 положителни допинг проби и в кръвта му са били намерени следи от забраненото вещество костебол.

Световният номер едно обаче се размина без, каквито и да било наложени санкции, а това предизвика множество негативни реакции от редица негови колеги, които изтъкнаха как тази ситуация е явно доказателство за двойните стандарти в тениса и посочиха примери на други играчи, които са били в идентично положение със Синер, но е последвало тяхно изваждане от спорта.

Изглежда всичко това повлия негативно на топ поставения, който беше освиркан от неколцина фенове, излизайки на централния корт "Артър Аш Стейдиъм". Все пак шампионът от Аустрелиън Оупън се окопити навреме, за да навакса пасив от сет и пробив срещу местния представител Макензи Макдоналд. надигравайки го с крайното 2:6 6:2 6:2 6:2 за 2 часа и 26 минути игрово време, а в следващия кръг южнотиролецът ще срещна новата американска звезда на тениса, а именно 19-годишния Алекс Микелсен, който през миналата седмица игра финал в Уинстън-Сейлъм.

Синер не изглеждаше на себе си в самото начало и веднага се оказа догонващ с пробив. Големият фаворит отвърна на предизвикателството с мигновен рибрейк, но грешките далеч не напуснаха играта му, докато Макдоналд играеше със завидно темпо и вземаше топката максимално рано, което му позволи да спечели 4 поредни гейма и да се поздрави с успеха в първата част.

Световният номер 140 не спря дотук и проби за старт на втория сет. Разковничето дойде в следващия гейм, когато местният любимец изпусна 4 възможности да затвори преднината си, а това беше началото на края за Макдоналд, който впоследствие загуби още на два пъти своето подаване и скоро имахме паритет в общия резултат.

Третата част беше същинско тенис показно на италаинеца, тъй като той реализира 11 уинъра и не допусна нито една непредизвикана грешка, а това му позволи да влезе в серия от 5 поредни гейма и да поведе с 2:1 в отделните сетове.

Картината на корта не се промени и в следващите минути, имайки предвид, че Синер взе 13 поредни точки за старт на четвъртата част и много скоро капарира мястото си във втория кръг на US Open.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В първия си мач след допинг скандала: Синер излезе стъписан, но навакса сет и пробив пасив Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook