В рамките на няколко минути: Григор дари феновете в Маями с две изумителни изпълнения (видео)

от в 11:24 на 25.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров рядко пропуска мач, в който да не направи нещо наистина специално на корта и е абониран за челните места в класациите за най-добър удар на даден турнир. Вчера българинът обаче надмина дори собствените си стандарти и ни дари с цели две точки, които едва ли в скоро време ще ни омръзне да гледаме, а още по хубавото е, че в крайна сметка Григор спечели самата си среща с Ян-Ленард Щруф и се класира за третия кръг на Мастърса в Маями.

Първата от тези точки беше с особено важно значение, защото дойде при 5:5 в тайбрека на втория сет. Тогава квалификантът изпълни мощен сервис, като нашият сънародник съумя единствено да го блокира и последва наглед отлично изградена атака към мрежата на германеца, само че Димитров отрази първото му воле с форхенд изпълнен от полу-шпагат, след което обърна разиграването в своя полза и го завърши с перфектен минаващ удар от бекхенд по правата.

Това даде импулс в действията на родния ни представител и съвсем скоро отделните части бяха изравнени, а на нас не си наложи да чакаме дори 5 минути, за да видим следващия шедьовър от ракетата на Григор. Въпросното отиграване се случи още във откриващия сервис гейм на Щруф, когато по-нискоранкираният играч отново налетя на мрежата, но бившият номер три беше подготвил една от своите характерни импровизации и го размина с нетрадиционен удар през рамото си.

Впоследствие Димитров даде интервю на корта и сподели, че в миналото е играл много скуош, където често се налага да удряш топката по този начин и в подобни моменти просто не мисли, действайки изцяло инстинктивно, докато интервюиращият журналист направи заключението, че това е изпълнение за милион долара и трудно бихме могли да спорим с подобно твърдение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В рамките на няколко минути: Григор дари феновете в Маями с две изумителни изпълнения (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook