В разгара на битката: Медведев отново полудя на корта и можеше да бъде дисквалифициран

от в 16:57 на 22.09.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев избегна дисквалификацията в мача си на Laver Cup срещу Бен Шелтън. Руснакът за пореден път не можа да укроти буйния си нрав на корта и може да се счита за късметлия, че се размина с това "да подари" 3 точки на Световния отбор, които щяха да доближат червените на една победа от спечелването на трофея.

Бившият номер едно водеше с 4:2 точки в тайбрека на първия сет срещу американеца, но последваха 4 поредни спечелени разигравания от Шелтън, който си осигури два сетбола.

Тогава нервите на руснака не издържаха и той хвърли с всичка сила ракетата си към трибуните, а едно от официалните лица трябваше дори да се отмести встрани, за да избегне потенциален удар.

В случай, че до контакт се беше стигнало, то мачът щеше да приключи точно в този момент, но късметът покри представителя на Европа и главният съдия Мохамед Лаяни го наказа единствено с предупреждение.

Изглежда тази ситуация позволи на Медведев да се отърси от негативните емоции и той не загуби нито точка повече до края на откриващия сет, който в крайна сметка беше спечелен от него.

На Световната скамейка обаче не бяха никак щастливи и последваха разгорещени дискусии с Лаяни, който обаче остана верен на решението си, следвайки правилника, а известният тенис журналист Хосе Моргадо написа в социалните мрежи как е на мнението, че световния номер 5 щеше да бъде дисквалифициран на всяка една друга надпревара от ATP Тура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В разгара на битката: Медведев отново полудя на корта и можеше да бъде дисквалифициран Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | видео | даниил медведев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook