В разгара на битката с Вавринка: Майката на Котов се зае да сменя грипа на ракетата му (видео)

от в 03:23 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Павел Котов се превръща в една от големите сензации на тазгодишния Ролан Гарос. Световният номер 56 записа страхотни победи над Камерън Нори и Стан Вавринка в битки продължили около 4 часа и заслужено за пръв път в кариерата си се класира за третия кръг на надпревара от Големия шлем. Руснакът впечатлява с нестандартния си стил на игра, включващ множество къси топки и излизаня към мрежата, а най-вече сериозно впечатление прави късия му камшичен замах при изпълнението на неговия любим форхенд, който се старае да играе от всяка една точка на корта и му помага да нанася сериозен брой завършващи удари.

Безспорно връхната точка в кариерата на Котов дойде през изминалата вечер, когато той смълча препълнения "Сюзан Ленглен", отстранявайки любимеца на публиката и негов идол Стан Вавринка, като самият руснак призна как това е най-страхотният момент в неговия живот досега. Любопитна подробност от биографията на полуфинаста на миналогодишния Sofia Open е свързан с обстоятелството, че негов треньор е майка му - Лилия Котова, която поема длъжността, след като миналият наставник на Котов загива едва на 29 години.

Именно госпожа Котова попадна в светлините на прожекторите по време на една от паузите в двубоя, защото нейният син очевидно не е бил научен от нея как да си сложи нов покривен грип на ракетата или пък просто се е възпозлвал от обстоятелството, че мама е само на една ръка разстояние и в крайна сметка Лилия се притече на помощ и смени светкавично грипа, а така нейният син продължи борбата екипиран по възможно най-добрия начин и в крайна сметка съумя да отстрани бившия шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В разгара на битката с Вавринка: Майката на Котов се зае да сменя грипа на ракетата му (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | павел котов | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook