В разгара на разследването срещу нея: Бивша WTA 1000 шампионка реши да прекрати кариерата си

от в 16:27 на 08.05.2024
Елеонора Александрова

Една от най-колоритните и харизматични тенисистки в WTA тура, Камила Джорджи, се оттегли от професионалния тенис. Италианката, която не е играла от март месец насам, обяви, че няма да вземе участие в Ролан Гарос, като се появиха спекулации за потенциален край на кариерата ѝ.

Всичко това се оказа реалност, като за това потвърди сайтът на Международната агенция за тенис интегритет (ITIA), където тенисистката вече е в списъка на отказалите се играчи, с дата на оттегляне 7 май 2024-та година.

Джорджи, която тази година ще навърши 32, може да се похвали с общо 4 WTA титли, като безспорно най-голямата ѝ е тази от Монреал през 2021-ва, където тя сензационно надви имена от калибъра на Петра Квитова и Коко Гоф, а на финала победи и Каролина Плишкова. Освен това, италианката има и 3 класирания за втората седмица в "мейджър" турнири, включително и четвъртфинал в Уимбълдън през 2018-та, което ѝ осигури място в топ 30 в ранглистата, като най-доброто ѝ класиране е 26-тото място.

Освен с постиженията и атрактивността си на корта, Джорджи ще бъде запомнена и със скандала с ваксината малко преди Аустрелиън Оупън през 2023-та, която се оказа основна причина за преждевременното ѝ отказване от професионалния тенис. Бившата номер 26 бе обвинена за употреба на фалшив сертификат за ваксина срещу COVID-19. Макар и италианката и нейният екип да отричат обвиненията, то доказателства, които да са в нейна защита, не само липсват, но и личният лекар на тенисистката, Даниела Грилоне, потвърди обвиненията срещу нея. Въпреки това, в следващите няколко месеца на Джорджи ѝ бе позволено да играе в турнири на ниво WTA, но паралелно се водеше разследване срещу нея и вероятно щеше да се стигне до сериозно наказание за италианката, която е решила тихомълком да се оттегли от тенис сцената.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В разгара на разследването срещу нея: Бивша WTA 1000 шампионка реши да прекрати кариерата си Елеонора Александрова
Теми:  
wta | камила джорджи | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook