В Русия: "Ролан Гарос" ще бъде абсурден без Шарапова и Серина

от в 01:40 на 17.05.2017
Калоян Пламенов

Решението на организаторите на Откритото първенство на Франция да не предоставят специална покана на Мария Шарапова породи сериозно недоволство в родината на рускинята. 

Тя изтърпяваше наказание заради допинг, а след завръщането й на корта доста тенисисти изразиха недоволството си, че тя е канена по големите турнири, но ето, че рускинята няма да се състезава във френската столица.

Министърът на спорта на Русия Павел Колобков ясно изрази недоумението си от факта, че бившата шампионка в Париж няма да се включи в предстоящата надпревара от Големия шлем.

"Аз наистина съжалявам изключително много, че организационният комитет на турнира "Ролан Гарос" не изпрати покана на Мария. Според мен това решение е странно, тъй като тя е един от най-добрите спортисти изобщо в света. Тя е спечелила правото си да участва от надпревари, от такова ниво, и според мен трябваше да бъде допусната до този турнир", обяви той.

Треньорското светило на съветския тенис и определен като заслужил треньор в Русия Виктор Янчук бе малко по-остър в коментарите си, но също защити Маша.

"Това е безпрецедентно решение. На бивши и настоящи шампиони трябва да се дава възможност да участват в турнира. Жалко е, че федерацията на френския тенис реши да се повлияе от общественото мнение и от тези, които хвърлят камъни по Шарапова."

Друг местен специалист - Владимир Камелзон също се изказа остро. 

"Мисля, че това решение е меко казано неразумно. Без Шарапова "Ролан Гарос" е един безжизнен турнир. Маша премина през много по-големи трудности, така че съм сигурен, че и сега ще оцелее. Серина чака дете и няма да участва в надпреварата при жените, а сега не дават и шанс на Маша? Това е просто абсурдно. Тя е абсолютна легенда в тениса и любимка на публиката". отбеляза Камелзон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В Русия: "Ролан Гарос" ще бъде абсурден без Шарапова и Серина Калоян Пламенов
Теми:  
мария шарапова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook