В САЩ критикуват женския US Open, бил много неспортсменско събитие

от в 08:49 на 14.09.2018
Калоян Пламенов

В САЩ не приветстваха Наоми Осака като шампионка на US Open, а след финала на големия турнир по-скоро всички бяха тъжни за Серина Уилямс, което е меко казано срамно, пише в свой коментар "Ню Йорк Пост". 

Наоми стана първата японка, която спечели турнир от "Шлема", след като на финала победи най-голямата легенда на американския тенис при жените убедително, а мачът ще се запомни не само със страхотната игра на младата тенисистка, но и с всички сълзи, нерви и скандали.

Изданието отбелязва, че вместо да накарат Осака да се почувства като истинска шампионка публиката, коментаторите и съдиите на практика я накараха да се разплаче, но не от радост.

И макар да сбъдна детската си мечта да спечели US Open, японката не успя да се зарадва истински на този успех. Трудно е да се припомни по-неспортсменско събитие.

В този случай едно младо момиче трябваше да бъде разстроено за всяка точка, която спечели на този финал. 

Президентът на USTA Катрина Адамс откри церемонията по награждаването, но не отдаде дължимото на Наоми, която е истинската шампионка в този случай и изрази съжалението си публично, че Серина е загубила.

"Може би това не е целта, която търсихме днес, но Серина, вие сте истинската шампионка на шампионките", обърна се тя към нея, а след това похвали публично пред хилядната публика американката и я определи за майка, за пример, макар че тя полудя от гняв срещу съдията по време на мача и поведението и изобщо не бе нормално. 

И публиката не се зарадва на успеха на Наоми, която прие трофея си със сълзи на очите и нито в един момент не се усмихна, тъй като не успя да почувства, че е истинска шампионка в един от турнирите от "Шлема". 

В крайна сметка това събитие бе белязано като много неспортсменско. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В САЩ критикуват женския US Open, бил много неспортсменско събитие Калоян Пламенов
Теми:  
us open | наоми осака | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook