В сблъсък с безброй обрати: Гоф оцеля срещу световната №37, очаква я Сабаленка или Крейчикова

от в 09:46 на 23.01.2024
Елеонора Александрова

19-годишната Кори Гоф е една от тенисистките, демонстриращи най-голямо постоянство в женския тенис, особено в последните няколко месеца. Чудесната форма на американката продължава и в Австралия, където се класира за полуфинала, като това е първо класиране за нея в топ 4 в Мелбърн. Но победата й днес не бе лесна. Тийнейджърката изпита сериозни затруднения срещу една от изненадите на турнира, Марта Костюк. Световната номер 4 победи украинката за малко повече от 3 часа с резултат 7:6(6), 6:7(3), 6:2 и така тя ще се изправи срещу победителката от мача между Арина Сабаленка и Барбора Крейчикова.

Първият сет започна ударно за Костюк. Макар и двете да допускаха множество грешки, украинката показа по-здрави нерви и успя да направи два поредни пробива (при 2:1 и 4:1), без да загуби гейм от собствения си начален удар. Точно, когато сетът изглеждаше в кърпа вързан за световната номер 37, Гоф вдигна нивото си на игра и тя влезе в ролята на доминираща. Американката спаси сетбол при 5:3, а двете стигнаха до тайбрек, където на Костюк й се отвори още една възможност да затвори сета, ала шампионката от миналогодишния US Оупън не позволи това да се случи и спечели дългия гейм с 8:6.

Вторият сет се разви по аналогичен, спрямо първия, начин, но с разменени роли. Доброто темпо на Гоф продължи, като тийнейджърката доминираше през по-голямата част и дори имаше възможността да спечели мача в 2 сета, водейки с комфортното 5:3. Тук обаче по-ниско ранкираната тенисистка показа силна воля и сътвори големия обрат, като отново се стигна до тайбрек. В дългия гейм украинката бе непоколебима и така изравни резултата. 

В третия сет нямаше време за обрати. Гоф демонстрира класата си, като с три поредни пробива, бе напът да върже "геврек". При 5:0 за фаворитката, Костюк успя да спечели два поредни гейма, но след това представителката на топ 5 бе безмилостна, печелейки последното подаване с на 0.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В сблъсък с безброй обрати: Гоф оцеля срещу световната №37, очаква я Сабаленка или Крейчикова Елеонора Александрова
Теми:  
Аустрелиън Оупън | коко гоф | марта костюк

Коментари





Следвайте ни в Facebook