В сблъсък на непоставени: Световният №37 съкруши друга от изненадите в Торонто и е 1/2-финалист

от в 21:18 на 11.08.2023
Калоян Соколов

Алехандро Давидович Фокина е първият полуфиналист на Мастърса в Торонто. Непоставеният тенисист изживява една от най-назабравимите седмици в своята кариера, след като отстрани бившия шампион Александър Зверев, а впоследствие надви в тричасова драма и световния номер пет Каспър Рууд, въпреки че норвежецът сервираше за крайната победа. Днес пък испанецът записа своя четвърти пореден успех в канадския град, триумфирайки над другата голяма изненада в турнира, а именно Макензи Макдоналд - 6:4 6:2. Така световният номер 37 ще се изправи срещу един измежду Даниил Медведев и Алекс Де Минор в спор за място във финала на надпреварата.

Срещата не започна никак добре за бившия финалист в Монте Карло, който инаксира пробив още в първото си подаване, но последва моментална реакция от негова страна и имахме равенство в резултата при 2:2. Макдоналд обаче определено се представяше по-добре на ретур, докато Давидов Фокина прекаляваше в опитите си за импровизация и му се наложи да се изправи пред нови точки за пробив в осмия гейм. Тогава изведнъж ибериецът превключи на съвсем друга предавка и започна да нанася завършващи удари от всяка една точка на корта, като влезе в серия от три поредни гейма и така съумя да прибави първия сет към актива си.

Доминацията от страна на по-високоранкирания тенисист продължи с пълна сила във втория сет, където на бърза ръка взе аванс от два брейка и макар американецът да отмъкна следващото съперников подаване, то оттам насетне взе само още един гейм и победата заслужено беше за Давидович Фокина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък на непоставени: Световният №37 съкруши друга от изненадите в Торонто и е 1/2-финалист Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | макензи макдоналд | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook