В сблъсък от тежка категория на РГ: Пегула преодоля теста на бивша финалистка от Шлема

от в 23:04 на 28.05.2023
Мартин Петков

Джесика Пегула до момента разочарова с представянето си в сезона на клей, като не достигна нито един финал в надпреварите на землена настилка, ала през днешния ден изигра един от най-добрите си мачове в последно време, за да потегли победоносно на Ролан Гарос. Американката имаше тежката задача на старта да срещне сънародничката си и бивша финалистка от Аустрелиън Оупън - Даниел Колинс, която даде известен отпор на първата ракета на "янките", но след час и 21 минути игра световната номер 3 надделя - 6:4 6:2. По този начин третата поставена в схемата продължава напред към втория етап в Париж, където ѝ предстои да премери сили с непредсказуемата Камила Джорджи.

Началото на сблъсъка беше изпълнено с позитивни знаци за Пегула, която не допускаше никакви грешки в играта си и матираше световната номер 45, за да я пробие още в дебютния гейм за мача. Впоследствие Колинс влезе в ритъм и възстанови паритета, като с това си действие даде старта на серия от четири поредни брейка, чийто край беше сложен от по-високоранкираната тенисистка, която спечели собственото си подаване и броени минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част началният удар на бившата финалистка от Аустрелиън Оупън беше под всякаква критика, което даваше възможност на световната номер 3 да доминира във всеки един аспект игрово, като на бърза ръка тя се откъсна с преднина от два пробива в актива си. Сдобила се с подобен аванс, то Пегула нито за миг не постави превъзходството си под въпрос и скоропостижно сложи точка на спора в американското дерби.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В сблъсък от тежка категория на РГ: Пегула преодоля теста на бивша финалистка от Шлема Мартин Петков
Теми:  
atp | Даниел Колинс | джесика пегула | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook