В сблъсък от тежка категория: Олимпийската шампионка не пожали финалистката от РГ и Уибълдън

от в 16:28 на 11.10.2024
Елеонора Александрова

Кинуен Женг зае последното свободно място в полуфиналите на WTA 1000 турнира в Ухан. Олимпийската шампионка сломи двукратната тазгодишна "мейджър" финалистка, Жасмин Паолини с 6:2 3:6 6:3 за 2 часа и 13 минути игрово време. В битка за дебютния си финал на турнир от сериите WTA 1000 тя ще се изправи срещу сензацията на надпреварата в лицето на сънародниката ѝ Синю Уанг, а това ще е първият изцяло китайски финал в историята на турнир от подобна висока категория състезание.

Още в началото Женг бе значително по-солидната състезателка в разиграванията и показваше далеч по-острите си удари спрямо Паолини, която непрекъснато беше в дефанзивна позиция и закономерно инкасира два пробив в първия сет, който беше изцяло доминиран от представителката на домакините.

Ролите се размениха във втората част, след като олимпийската шампионка започна да играе с далеч по-висок брой непредизвикани грешки, а това позволи на шестата в света да се възползва от това. Италианката демонстрираше достатъчно солиден тенис и без да прави нещо специално се върна от брейк пасив и спечели 4 поредни гейма, за да вкара срещата в трети решителен сет.

Там сервиращите тенисистки скоропостижно печелеха своите подавания, но Женг дочака своя момент и в осмия гейм тя реализира скрития си мачбол, а след това азиатката се възползва се отличния си сервис, за да затвърди преднината си и да зарадва зрителите с оползотворяване на своя реален мачбол!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В сблъсък от тежка категория: Олимпийската шампионка не пожали финалистката от РГ и Уибълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | кинуен женг | Обзори | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook