В сблъсък от тежка категория: Плишкова елиминира шампионката от Ролан Гарос 2021

от в 02:20 на 09.08.2022
Мирела Николова

Схемата на WTA 1000 надпреварата в Торонто прикова вниманието на феновете, тъй като още в първи кръг бяха оформени множество вълнуващи срещи, една от които бе тази между Каролина Плишкова и Барбора Крейчикова. Бившата №1 в света успя да затвори двубоя в последователни части - 6:4 6:3, но резултатът не отразява реално случилото се на корта, тъй като шампионката от Ролан Гарос през миналата година показа своите качества и до последно не се предаде, ала в крайна сметка трябваше да се помири със загубата. Във втория етап световната №14 ще се изправи срещу победителката от мача между Аманда Анисимова и Карол Жао. 

В началото преимуществото бе на страната на бившата водачка в световната ранглиста, която успяваше да насочва ударите си остро, дочаквайки неточност от противниковата страна. Не след дълго станахме свидетели на първия пробив в срещата, който бе в актива на поставената под номер 14. Впоследствие нивото на сервис на двете състезателки спадна драстично и посрещащите лесно взимаха инициативата още с ретура. Така се стигна до 4 поредни брейка, преди Плишкова да спре серията и да си подсигури успеха в тази част.

Вторият сет започна по познатия сценарий, тъй като пропуските от страна на Крейчикова бяха в изобилие и откриваха възможности за пробив пред нейната сънародничка. Двукратната финалистка от Шлема не се поколеба и материализира всеки един от шансовете си, за да поведе с 4:0. Тя позволи да се стигне до връщане на един от брейковете, но при втория си опит за затваряне на мача бе непоколебима и след сервис гейм на нула сложи точка на спора.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В сблъсък от тежка категория: Плишкова елиминира шампионката от Ролан Гарос 2021 Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | каролина плишкова | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook