В спор за място на финала: Олимпийският вицешампион застава на пътя на Григор в Марсилия

от в 17:58 на 09.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров се поздрави с нова безапелационна победа на АТР 250 турнира в Марсилия, която му отреди класиране за полуфиналната фаза във френския град. Най-добрият български тенисист не изпита никакви колебания, за да се наложи над домакинския представител Артур Риндеркнеш, с което си гарантира в спор за място на финала в надпреварата да се изправи срещу третия поставен Карен Хачанов, който по-рано в хода на деня, подобно на първата ни ракета, сломи безпроблемно Жижен Жанг с 6:4 6:1, прекарвайки едва 61 минути на корта по пътя към успеха си.

Руснакът към момента в хода на сезона може да се похвали с достигане до втората седмица на Аустрелиън Оупън, където в мач от четвъртия кръг претърпя поражение от бъдещия шампион Яник Синер, докато в кариерен план има цели три полуфинала в турнирите от Големия шлем. Хачанов, който е ранкиран под номер 18 в световната ранглиста, е бивш член на топ 10, предвид факта че заема рекордното си 8-о място в подреждането през 2019-та година, като също така във визитката му откриваме сребърен медал ох Олимпийските игри в Токио, както и пет титли на ниво АТР, върховата от които е тази на Мастърса в Париж.

Съперничеството между руснака и Димитров пък бива изцяло доминирано от страна на шампиона в Бризбейн, който досега е триумфирал с победата при всяка от трите срещи помежду им, което безспорно, предвид и формата му в последните месеци, го поставя в ролята на фаворит при днешната им полуфинална битка в Марсилия. Двубоят е трети в програмата за деня във френския град и се очаква да стартира около 19:00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В спор за място на финала: Олимпийският вицешампион застава на пътя на Григор в Марсилия Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карен хачанов | марсилия | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook