В среднощно зрелище: Световният номер 144 елиминира Фонини в София

от в 00:13 на 28.09.2022
Мартин Петков

Sofia Open през годините се превърна в дестинация, която неизменно приковава погледите на най-добрите тенисисти, като и тази година тенденцията се запази, а един от най-колоритните играчи в Тура - Фабио Фонини, се включи на състезанието в столицата ни. Италианецът изтегли за съперник Стан Вавринка, но след контузия на швейцареца, той беше заменен от "щастливия губещ" Александър Вукич, който пък поднесе наглед изненада и отстрани бившия шампион от Монте Карло - 7:6(11) 7:5. За световния номер 144 предстои напред в надпреварата да срещне един измежду Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили.

Подаването на италианеца в началото на двубоя беше под всякаква критика и той се изправи пред точки за пробив във всеки от първите си три гейма, като третият път се оказа късметлийски за Вукич и поведе в резултата. Спад на начален удар за австралиеца обаче позволи на Фонини да навакса изгубеното и след нови два отразени брейкбола предизвика изиграването на тайбрек. В него Дон Фабио неколкократно си печелеше аванс и дори разполагаше със седем сетбола, но ги пропиля безвъзмездно и сдаде откриващия сет.

Във втората част неточностите от ракетата на Вукич се множаха неспирно и той загуби сервис гейма си, но светкавично отговори подаващо чрез рибрейк. Последваха навярно най-забавните моменти на корта от началото на турнира, които винаги са гарантирани при участието на Фонини, а той разсмивайки себе си и феновете в "Арена Армеец" спаси четири брейкбола, преди да се пречупи в заключителното си подаване, като направи двойна грешка на мачбол и отпадна от надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В среднощно зрелище: Световният номер 144 елиминира Фонини в София Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | александър вукич | софия оупън | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook