В стила на Григор: Рууд се върна от 0:2 срещу тийнейджърска сензация в среднощно шоу на US Open

от в 05:37 на 31.08.2024
Калоян Соколов

Каспър Рууд изглеждаше с единия крак извън турнира, след като изостана с 0:2 сета и 19-годишният китаец даваше вид, че за пръв път в своята кариера ще достигне до "мейджър" осминафинал. Тийнейджърът вече беше отстранил Алексадър Бублик на старта, но за втори пореден път Шлем трябваше да претърпи сериозно разочарование, тъй като на Уимбълдън също имаше аванс от два сета, но в крайна сметка отстъпи на Григор Димитров.

Скандинавецът беше абсолютно безпощаден в направата на обрата и отпусна едва 4 гейма в последните три сета на своя съперник, надделявайки над него с финалното 6:7(1) 3:6 6:0 6:3 6:1 за 3 часа и 46 минути. По този начин световният номер 8 си осигури 1/8-финална битка с първата ракета на домакините, а именно Тейлър Фриц, когото победи в същата фаза от Ролан Гарос.

Рууд определено имаше за какво да съжалява в откриващия сет, след като на два пъти наваксваше пробив пасив и в 10-гейм разполагаше със сетбол, но китаецът беше като същинска тенис стена и се измъкна от трудното положение, а в последвалия тайбрек се откъсна напред с 4:0 точки и оттам насетне нямаше връщане назад в сета за финалиста от 2022-ра.

Тийнейджърът трябваше да отразява точка за пробив още в третия гейм на втората част, като за пореден път не трепна в подобна ситуация, докато самият Рууд се пропука при първия шанс на неговия съперник и скоро сетовете станаха 2:0 в полза на аутсайдера.

Оттам насетне обаче наблюдвахме същинска наказателна акция от страна на световния номер 8, а физиката на азиатеца за пореден път се оказа ахилесовата му пета и той инкасира геврек в третия сет, след което намери сили да вземе само още 4 гейма и в крайна сметка сензацията беше избегната от един от скритите претенденти за финал в Ню Йорк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В стила на Григор: Рууд се върна от 0:2 срещу тийнейджърска сензация в среднощно шоу на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | джунченг шанг | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook