В своя мач №1000 в ATP тура: Мъри надви световния №48 и продължава своята "лебедова песен" в Лондон

от в 20:13 на 18.06.2024
Елеонора Александрова

Анди Мъри започна успешно последния си турнир в Куинс. Петкратният шампион на The Queen's Club записа своя мач номер 1000 на ниво ATP и зарадва местните си почитатели с 3-сетова победа, завършила с резултат 6:3 3:6 6:3, над представителя на топ 50, Алексей Попирин, като така се класира за следващия кръг, където ще срещне Джордан Томпсън.

Сър Анди играеше тенис, с който ни връщаше в своите най-добри години в хода на първа част. Бившият номер 1 допусна само една непредизвикана грешка, а атакуващите му удари предизвикаха сериозно австралиеца. От своя страна енергията на Попирин му позволи да бъде конкурентен по време на почти целия сет, но неговият съперник по нищо не отстъпваше. При 4:3 обаче Мъри бе възнаградено с пробив, което му помогна да поведе в сетовете.

Ролите във втората част бяха изцяло разменени. Умората започваше да оказа своето негативно влияние върху трикратния "мейджър" шампион. За сметка на това по-младият тенисист играеше вдъхновено и показа голяма част от потенциала си, реализирайки цели 13 уинъра и допускайки едва 1 непредизвикана грешка. Така Попирин поведе с пробив още в първия сервис гейм на Мъри, а до обрат така и не се стигна и резултатът в сетовете бе изравнен.

Въпреки натрупаната умора, британецът показа воля и в третата част и напомни за своята огромна класа. С ранен пробив Мъри си осигури преднината в последния сет. Макар Попирин да имаше проблясъци, местният герой не допусна промяна в траекторията на двубоя и по този начин се поздрави с победата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В своя мач №1000 в ATP тура: Мъри надви световния №48 и продължава своята "лебедова песен" в Лондон Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алексей попирин | анди мъри | лондон | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook