В топ 20 на само 17: Андреева отново заблестя в Пекин и повали бивша полуфиналистка от АО!

от в 15:41 на 02.10.2024
Елеонора Александрова

17-годишната Мира Андреева продължава да впечатлява света на тениса и в Пекин. След маратонския си сблъсък срещу сребърната медалистка от Париж, Дона Векич, днес тя бе безкомпромисна срещу "екзекуторката" на Жасмин Паолини - Магда Линет и се наложи над бившата 1/2-финалистка над Аустрелиън Оупън с крайното 6:1 6:3 за 1 час и 14 минути игрово време, като по този начин детето чудо на световния тенис си осигури дебют в топ 20 на световната ранглиста, а в спор за място на 1/2-финалите ще срещне една измежду Аманда Анисимова или олимпийската шампионка Кинуен Жанг.

Още в самото начало тийнеджърката стоеше по-добре на корта от полякинята, която допускаше нехарактерно висок брой непредизвикани грешки, като това позволи на рускинята да спечели първите пет гейма.

Линет да съумя да се разпише в резултата, намалявайки изоставането си на 2 пробива разлика, но отговорът на Андреева беше светкавичен и така по-младата тенисистка затвори сета с направата на общо четвъртия си пореден брейк.

Втората част започна обещаващо за непоставената тенисистка, която реализира пробив още на старта, но реакцията от страна на 17-годишната състезателка не закъсня и тя съумя да спечели следващите три гейма, за да поведе с 3:1.

Това обаче не бе достатъчно за фаворитката и Линет отвърна с моментален рибрейк, само че оттам насетне станахме свидетели на същинска наказателна акция от страна на представителката на топ 25 и по този начин Андреева се класира за първия си четвъртфинал в китайската столица.и общо трети на ниво WTA 1000, печелейки 3 от последните 4 гейма в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В топ 20 на само 17: Андреева отново заблестя в Пекин и повали бивша полуфиналистка от АО! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | магда линет | мира андреева | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook