В топ форма преди Уимбълдън: Мъри записа пореден успех на трева

от в 18:51 на 07.06.2022
Мартин Петков

Анди Мъри първоначално бе заявил, че няма да вземе участие по време на клей сезона, но все пак игра на Мастърса в Мадрид, където спечели два мача и след отказване преди третия напусна надпреварата. Бившият номер едно се завърна на корта през миналата седмица за началото на тревния сезон, като достигна полуфиналите на родния си Чалънджър в Сърбитон, който бе своебразна подготовка на британеца за турнира в Щутгарт, където в хода на днешния ден откри кампанията си с двубой срещу квалификанта Кристофър О'Конъл.

Мъри изпита сериозни трудности по време на срещата с вкарването на първото си подаване, но за сметка на това, когато то влизаше, точките се трупаха безпроблемно на сметката му и впоследствие примесено с добрата му игра на ретур се стигна до убедителния успех на състезателя с рицарско звание след 6:4 6:3, дошъл за 1 час и 36 минути игра. В осминафиналите световният номер 68 ще срещне друг добре играещ тенисист на трева в лицето на Александър Бублик.

Квалификантът стартира обещаващо двубоя и съумя да реализира пробив още в дебютния гейм на именития си съперник, като се откъсна минимално напред в резултата. 3-кратният шампион от Шлема не чакаше дълго, докато открие сметката си в срещата и по този начин навлезе в убийствен ритъм, като не просто върна брейка пасив, а дори си спечели такъв, за да осъществи обрат и след серия от пет последователни гейма имаше преднина от 5:3. Мъри демонстрира в идните минути отлично представяне на начален удар и наглед закономерно триумфира в откриващия сет.

В началото на втората част британецът рано съумя да наложи доминацията си, като притисна О'Конъл и оползотвори четвъртия си брейкбол, с което си осигури пробив аванс по пътя към крайния успех. Бившият номер едно необезпокояван печелеше своите подавания, преди да се стигне до осмия гейм, в който показа по-здрави нерви, запазвайки сервиса си след отразен брейкбол, а минути по-късно при начален удар на противника узакони преимуществото си и стигна до победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В топ форма преди Уимбълдън: Мъри записа пореден успех на трева Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | кристофър о'конъл | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook