В тричасова драма: Кузманов се бори, но отстъпи на ATP шампион в пресявките на US Open

от в 00:54 на 24.08.2023
Мирела Николова

 

Димитър Кузманов не успя да преодолее откриващия кръг на квалификациите на US Open, след като отстъпи на световния №107 Тиаго Сейбот Вилд, който може да се похвали с АТР трофей и победа над самия Даниил Медведев по-рано през този сезон. Пловдивчанинът показа забележителна борбеност, но въпреки това не успя да осъществи обрат и напусна надпреварата в Ню Йорк след точно 3 часа игра и крайното 6:7(7) 7:6(4) 4:6. 

Срещата стартира с леко преимущество за бразилеца, който благодарение на офанзивната си игра успя да поведе с ранен пробив и 3:1. Впоследствие обаче южноамериканецът започна все по-често да допуска непредизвикани грешки в опитите си да бъде агресивен, което позволи на Мико да възвърне паритета за 3:3.

В следващите минути пловдивчанинът превъзхождаше съперника си както по показателите на сервис, така и в значително по-малкото количество непредизвикани неточности, но въпреки това не съумя да вземе аванс в резултата и така се стигна до тайбрек. Той се развиваше напълно равностойно и до 6:6 никой от играчите не загуби подаването си, ала в решителните мигове Сейбот Вилд се оказа по-стабилен и успя да открадне този толкова оспорван сет.

В началото на втората част родният ни представител започна да изпитва физически проблеми и на два пъти се наложи да вземе медицински таймаут. Независимо от това обаче, Кузманов запази високото си ниво на игра и дори съумя да спаси мачбол на собствен начален удар при 4:5, преди да доведе и този сет до тайбрек. Там той пое инициативата още от самото начало и впоследствие бе непоколебим от линията за сервис, за да възвърне паритета в общия резултат.

Българинът пренесе устрема си и в третия сет, където достигна до две възможности за пробив още в първото подаване на опонента, но точно в този момент световният №107 намери помощта на началния си удар и отрази опасностите. Това повлия на увереността на бразилеца, който увеличи интензитета в играта си и за Мико ставаше все по-трудно да удържа натиска на противника. Така се стигна до брейк в актива на Сейбот Вилд и 4:2, след което южноамериканецът нямаше никакви затруднения да доведе мача до успешен за себе си завършек.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В тричасова драма: Кузманов се бори, но отстъпи на ATP шампион в пресявките на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | бгтенис | димитър кузманов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook