В трилър: Играч, спечелил едва 3 гейма срещу Григор, елиминира четвъртия поставен в Окланд

от в 10:41 на 10.01.2024
Мартин Вичев

Феликс Оже-Алиасим загуби от Даниел Алтмайер на турнира от категорията АТП 250 в Окланд. Мачът продължи 2 часа и 30 минути - 7:6(9) 7:5. Това бе първи мач за канадеца през новия сезон на сингъл. Следващ съперник на световния номер 57 ще бъде Артур Фис.

Мачът започна добре за Оже-Алиасим, който още от началото направи пробив и на бърза ръка поведе с 3:0. Противно на очакванията, германецът спечели следващите три гейма и така възстанови равенството в геймовете. След това, канадецът можеше на два пъти да излезе отново напред в резултата, ала германецът не се пропукваше и това ни доведе до тайбрек. Тайбрекът премина през доста обрати, като Алтмайер спаси 3 сетбола, за да грабне първата част в крайна сметка с 11 на 9 точки - 7:6(9)

Вторият сет започна рутинно за двамата състезатели, като те печелеха подаванията си. Малко по-напористия бе Алтмайер, като той първи се сдоби с възможност за брейк, при 4:3, но канадецът избегна опасността. При 5:5, когато германецът сервираше, Оже-Алиасим стигна до 15:40, но не успя да се възползва и да си осигури сервиране за втория сет. Разочарован, че не проби, бившият номер 6 инкасира пробив в следващия гейм, когато сервираше за оставане в мача, с което Алтмайер подпечата победата си и продължаването напред в турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В трилър: Играч, спечелил едва 3 гейма срещу Григор, елиминира четвъртия поставен в Окланд Мартин Вичев
Теми:  
феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook