Валенсия: Томова се пребори в нова 3-сетова битка и е на една победа от рекордно класиране!

от в 18:06 на 13.06.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова се класира за 1/4-финалите на WTA 125 клей надпреварата във Валенсия. Топ поставената отново трябваше да изиграе 3 сета, но в крайна сметка съумя да преодолее съпротивата на талантливата Оксана Салехметева. 21-годишната тенисистка е бивша членка на световния топ 10 при девойките, а през тази година достигна до решителния кръг в пресявките на Ролан Гарос, но Вики нагледно показа защо се намира над нея в световната ранглиста и се наложи с крайното 7:5 2:6 6:2 за 1 час и 56 минути игрово време.

Така първата ни ракета при дамите ще срещне осмата поставена Даря Семенистая (световна номер 116) във фазата на 1/4-финалите, а ако съумее да я надиграе, то със сигурност ще подобри рекордното си класиране в световната ранглиста, което досега е 64-тото място.

Томова вкарваше едва 55 процента от първите си сервиси в откриващия сет, като допусна 4 двойни грешки и логично рускинята на два пъти повеждаше с пробив. Родната ни представителка обаче компенсираше с далеч по-стабилна игра от дъното на корта спрямо своята съперничка и осъществи обрат от 1:4, печелейки 5 от следващите 6 гейма, за да си гарантира спечелването на частта.

Вики повиши до 74 процента си на вкаран първис сервис във втория сет, но спечели едва едно разиграване на второто си подаване. Салехметева беше много агресивни при своите ретури и проби на цели 3 пъти нашата сънародничка, която не намери как да се противопостави в този отрязък от срещата и общият резултат беше изравнен.

Решителният сет се оказа най-добър в игрово отношение за топ поставената, която на бърз ръка се откъсна с два брейка напред при 3:0, а макар нейната съперничка да върна единия от двата си пробива изоставане, то последва нова серия от 3 поредни гейма за фаворитката и тя заслужено се класира за финалната осмица в испанския град.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Валенсия: Томова се пребори в нова 3-сетова битка и е на една победа от рекордно класиране! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | валенсия | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook