Вълнуващи сблъсъци на тазгодишния Sofia Open (пълен жребий)

от в 15:19 на 02.02.2019
В
Четвъртото издание на АТР турнира София Оупън ще се проведе в седмицата между 3.02-10.02.

Двубоите от квалификациите започват още утре, а ден по-късно стартират и битките от основната схема.

Множество специалисти определят тазгодишното издание на надпреварата като най-силното досега, а техните думи са подкрепени от наличието на доказани имена като Вавринка,Вердаско и Монфис, както и тепърва навлизащи в тура таланти в лицето на Качанов,Медведев и полуфиналиста от Мелбърн-Циципас.

Ето и какво отреди жребият изтеглен от гост-зведата на церемонията днес, Стан Вавринка:



 

Прожектирани четвъртфинали:

1.Карен Хачанов - Фернандо Вердаско

2.Андреас Сепи - Роберто-Баутиста Агут

3.Николоз Басилашвили - Даниил Медведев

4. Стефанос Циципас - Гаел Монфис

Първа четвъртина

Определено можем да кажем, че тази част от схемата е най-трудната за предвиждане и в нея предстоят редица интригуващи двубои.

Поставеният под номер едно Карен Хачанов ще започне участието си със сблъсък срещу един измежду винаги способният на изненади, Денис Истомин и талантливият италианец - Матео Беретини.

При успех за руснакът няма да стане по-лесно, тъй като на пътя му ще се изправи финалиста от миналото издание Мариус Копил или най-титулуваният състезател в турнира, Стан Вавринка, а именно тези двама тенисисти ще се изправят един срещу друг още на старта.

Най-долу пък в този поток е силно играещият от началото на сезона, Фернандо Вердаско, така че определено ще се насладим на огромно количество качествен тенис в най-горната четвъртина.

Втора четвъртина

В този поток може да видим името на Агут, който е един от играчите в топ форма през 2019 година и бивш шампион на турнира от първото му издание.

Испанецът ще излезе в първия си двубой в София срещу Матю Ебдън или голямата надежда на българския тенис Адриан Андреев, който ще се опита да запише своята първа победа на ниво АТП.

На четвъртфиналната фаза Баутиста-Агут може да се срещне евентуално с Андреас Сепи, а тук блестят имената и на френския техничар Манарино, както и на постоянно прогресиращия унгарец- Мартон Фучович.

Трета четвъртина:

В третата четвъртина основните фаворити са младата звезда на руския тенис Даниил Медведев, както и мощния грузинец Николоз Басилашвили.

Басилашили ще открие кампанията си срещу миналогодишния шампион Мирза Башич или един от най-непредвидимите състезатели в тура, а именно Мартин Клижан.

Медведев пък наглед има по-лека задача, тъй като ще срещне неубедително представщият се в последните месеци Робин Хаасе, стига холандецът да се справи с нашата втора ракета Димитър Кузманов.

Четвърта четвъртина:

В най-долният "участък" от жребия можем да отличим наличието на един от героите в Мелбърн - Стефанос Циципас.

Гръкът ще играе във втори кръг срещу клей специалиста Ян Ленард Щруф, а впоследствие може да се изправи срещу опитния Михаил Кукушкин.

На четвъртфиналите за Стефанос предстои евентуален много тежък двубой срещу френския шоумен Гаел Монфис, който ще срещне в първия кръг Виктор Троицки в мач между двама доскорошни членове на топ 15.

Най-интересните двубои на старта:

1.Гаел Монфис - Виктор Троицки

2. Андреас Сепи - Мартон Фучович

3.Стан Вавринка - Мариус Копил

4.Мартин Клижан - Мирза Башич

 

Българското участие:

Можем да кажем,че и двамата ни представители не могат да се оплачат от първите си съпеници и имат своите шансове.

17 годишният Андреев се понрави изключително много с играта, която показа на миналия "Sofia Open", въпреки поражението си, а оттогава Ади напредна значително в развитието си и извоюва куп престижни успехи в юношеския тур.

Противникът му Матю Ебдън също изпрати един успешен сезон и се установи в световния топ 50, ала австралиецът предпочита да играе на бързите открити кортове и играта в зала не е по вкуса му, което дава възможност на Андреев да запише най-голямата си победа досега във все още младата си кариера.

Димитър Кузманов пък ще се изправи срещу Робин Хаасе, който се намира в изключително негативна серия и е далеч от определението за непреодолимо препятствие.

Пловдивчанинът срещна същия противник през 2017 и даде сериозен отпор, а имайки предвид невероятния "скок", който направи Мико в ранклистата през 2018та и това, че винаги е готов да се раздаде докрай пред родна публика, то сблсъкът изглежда с напълно отворен завършек.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вълнуващи сблъсъци на тазгодишния Sofia Open (пълен жребий) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook