Ван де Зандсхулп сломи световния №10 и оформи повторение на финала от 2022-ра в Мюнхен

от в 18:13 на 22.04.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц с представянето си на Мастърса в Монте Карло, където елиминира шампиона Стефанос Циципас и допусна поражение в полуфиналите от бъдещия носител на титлата Андрей Рубльов, доказа, че не трябва да бъде така лесно отписван за надпреварите на клей. Именно поради тази причина американецът пристигна на надпреварата в Мюнхен като един от фаворитите за трофея и кампанията му стартира отлично, постигайки победи над Мартон Фучович и Доминик Тийм, ала през днешния ден в полуфиналите световният номер 29 Ботик ван де Зандсхулп напомни за себе си и подчини втория поставен в схемата след час и 48 минути на корта - 6:4 7:6(2).

С триумфа си нидерландецът, чийто единствен финал в АТР Тура датира именно от турнира в баварския град през миналия сезон, се класира отново за мача за отличието и ще срещне Холгер Руне. Припомняме, че през 2022-ра година Ван де Зандсхулп спори за титлата отново срещу младия датчанин, като тогава по-нискоранкираният състезател се отказа още в първия сет поради болка в гърдите си, но сега ще има своя шанс да търси реванш от тийнейджъра по пътя към завоюването на дебютната си АТР титла.

Началото на двубоя не донесе със себе си особено интригуващи моменти, след като двамата полуфиналисти разчитаха на сервисите си, които функционираха на нужното равнище, и подаващите ръководеха случващото се. В това русло бяхме отведени до прословутия седми гейм, когато Фриц сбърка последователно от основната линия и позволи на нидерландеца пръв да достигне брейкбол, а той от своя страна не чакаше втора покана и мигновено оползотвори възможността си. Впоследствие световният номер 10 трябваше дори да отразява два сетбола на начален удар, с която задача се справи повече от добре и светкавично на свой ред притисна четвъртия поставен, ала Ботик демонстрира здрави нерви и спаси брейкбол, за да запише откриващия сет срещу името си.

На старта на втората част подемът в представянето на световния номер 29 беше лесно забележим, като той установи контрол при по-продължителните разигравания и неколкократно дочака грешка от страна на полуфиналиста от Монте Карло, за да осъществи ранен пробив. Американецът обаче далеч не беше готов да се предаде без битка и покачи агресията в ударите си, като уинърите в сметката му се увеличаваха прогресивно и той скоропостижно възстанови паритета.

Фриц видимо се чувстваше все по-добре на корта, като осуетяваше опитите на противника си да се надиграват от дъното на корта и внезапно в десетия гейм достигна два сетбола при начален удар на нидерландеца. Намиращ се на само точка от това да се сбогува с аванса си в резултата, Ван де Зандсхулп не трепна нито за секунда, като оцеля и предизвика изиграването на тайбрек, в който нагледно показа всичко, на което е способен, като обезличи световния номер 10 и подпечата класирането си за финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ван де Зандсхулп сломи световния №10 и оформи повторение на финала от 2022-ра в Мюнхен Мартин Петков
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | мюнхен | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook