Въпреки личната трагедия: Синер показа воля в Пекин и изкова обрат над Мастърс финалист!

от в 12:31 на 26.09.2024
Калоян Соколов

Яни Синер имаше нужда от известно време, за да намери играта си в първия си официален мач от титлата на US Open насам. Италианецът се отдаде на заслужена почивка след спечеленато на втория си "мейджър" трофей и беше загадка в какво настроение и форма ще се появи да играе, имайки предвид, че само преди няколко дни той загуби своята леля, която е била като втора майка за него.

Изглеждаше, че Николас Джари ще се възползва от всички тези обстоятелства, за да запише едва втората си победа в последните си 10 мача. Чилиецът изпитва сериозни здравословни проблеми, откакто достигна до финала на Мастърса в Рим и се превърна в един от най-желаните съперници в ATP Тура, но днес той нагледно показа защо по-рано през сезона беше достигнал до номер 16 в света и даде здрава битка на световния номер едно, която обаче очаквано завърши с успешен обрат в полза на фаворита - 4:6 6:3 6:1 за 1 час и 56 минути игрово време.

Защитаващият шампион започна уверено и беше загубил само една точка на собствен сервис в първите си три подавания, но гигантът също демонстрира мощта на своя начален удар и печелеше множество лесни точки благодарение на него.

Непоставеният тенисист имаше лукса при 3:3 да играе почти само на съперниковото второ подаване и го атакуваше всеки път, завършвайки уверено точките в близост до мрежата, а неговата смелост беше възнаградена с пробив в седмия гейм, който се оказа решителен за изхода на откриващия сет.

Постепенно Синер намери най-добрия си тенис и започна да разчита все по-добре началния удар на своя опонент. Това позволи на италианеца да влиза в множество размени от дъното на корта, където имаше много серизно преимущество и веднага се откъсна напред с пробив във втората част, където първата почивка дойде при 3:0 в полза на топ поставения в схемата.

Оттам насетне южнотиролецът имаше пълен контрол над събитията на корта, като загуби общо 4 точки на собствено подаване в хода на сета и нямаше никакви проблеми да задържи преднината си до последно, за да вкара мача в трети решителен сет.

Там надмощието на световния номер едно беше още по-очевадно и той с лекота се откъсна напред с двоен брейк при 4:1. Чилиецът се опита да се задържи в двубоя, играейки на максимален риск и имаше три поредни шанса да върна единия от двата пробива, но шампионът от US Open не трепна и много скоро можеше да се пзодрави с дебютна победа от началото на азиатското турне, която му гарантира мач с един измежду Ян-Ленард Щруф и Стан Вавринка в 1/8-финалите на състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Въпреки личната трагедия: Синер показа воля в Пекин и изкова обрат над Мастърс финалист! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook