Вашингтон има нов шампион: Еванс затвърди успеха над Григор и завоюва най-голямата си титла!

от в 04:29 на 07.08.2023
Калоян Соколов

Даниел Еванс е новият шампион на ATP 500 надпреварата във Вашингтон. Британецът се намираше в серия от седем поредни загуби преди началото на седмицата и сам признаваше, че е загубил наслада от играта, но преживя същински тенис ренесанс през последните няколко дни, като не загуби нито сет от втория кръг насетне и заслужено се поздрави с най-големия трофей в своята кариера.

Световният номер 30 доказа, че неслучайно отстрани Григор Димитров в 1/2-финалната фаза и беше безупречен в сблъсъка за титлата, надигравайки нидерландеца Талон Грийхспор с крайното 7:5 6:3.

Така Еванс ще се изкачи до свята върхова 21-ва позиция в световната ранглиста, заемайки място веднага след Григор, а това идва напълно заслужено с оглед на това, че 33-годишния състезател никога не беше триумфирал в толкова престижно състезание досега.

Oще от самото начало беше видно, че британецът печелеше почти всички продължителни разигравания и имаше два поредни брейкбола в четвъртия гейм, но неговият съперник отреагира с гръмотевичен бекхенд уинър и неспасяем сервис, за да измъкне подаването си.

Всъщност именно началният удар позволяваше на Грийхспор да поддържа равенството в резултата, като асовете непрекъснато се увеличаваха в актива на 15-ия поставен, само че той продължаваше да е напълно безпомощен на второ подаване, където печелеше едва около 30 процента от разиграните точки и закономерно Еванс проби при 6:5 в своя полза, с което сложи точка на спора в откриващия сет.

Втората част бе прекъсната още в петия гейм и дъждовната пауза продължи над 2 часа, а определено световният номер 30 изглеждаше по-свеж при обновяването на играта и отмъкна съперниковото подаване, за да поведе с 5:3 и да си осигури правото да сервира за спечелването на турнира. Тогава видимо ръката на британския тенисист се скова сериозно и опонентът му имаше цели четири шанса да осъществи рибрейк, но по-високоранкираният състезател не се пропука и можеше спокойно да отпразнува своята втора ATP титла в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вашингтон има нов шампион: Еванс затвърди успеха над Григор и завоюва най-голямата си титла! Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | даниел еванс | Обзори | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook