Вашингтон: Шампионът от миналата седмица е аут след пропуснат мачбол срещу 96-ия в света

от в 23:30 на 03.08.2022
Мирела Николова

Алекс Де Минор се представи отлично през миналата седмица на АТР 250 турнира в Атланта, където вдигна своята шеста АТР титла, но не успя да пренесе добрите си изяви във Вашингтон и през днешния ден инкасира поражение още в откриващия си мач в американската столица. Австралиецът водеше със сет и пробив и дори разполагаше с мачбол във втората част, ала допусна обрат срещу световния №96 Йошихито Нишиока и напусна надпреварата след 6:3 6:7(6) 2:6. В сблъсък за място в четвъртфиналната фаза на турнира японецът ще се изправи срещу седмия поставен в схемата Карен Хаачанов.

Срещата стартира равностойно, като никой от двамата тенисисти не успяваше да вземе изявено преимущество в продължителните размени и равенството в резултата остана непокътнато до 3:3. Тогава обаче световният №21 повиши оборотите и спечели 12 от следващите 15 точки, за да поведе с 5:2 и не след дълго да открие сметката си в отделните части.

Във втория сет японският представител изпитваше сериозни затруднения с началния си удар и бе изправен пред общо 8 брейкбола, два от които бяха материализирани от неговия опонент. Де Минор владееше контрола върху събитията и се сдоби с аванс от 5:3, но позволи напрежението да го завладее и бе пробит точно когато сервираше за сета, след което развръзката се реши в тайбрек. Там началото бе в полза на австралиеца, но той отново не съумя да се възползва от преднината си и дори пропусна мачбол, след което предаде и сета.

Третата част започна с маратонски сервис гейм за Де Минор, който показа борбеност и успя да спаси три мачбола след страхотни акции от основната линия, но при четвъртия от тях бе безпомощен срещу перфектно насочените удари на опонента и инкасира ранен пробив. Това се оказа повратната точка в двубоя, тъй като оттам насетне инициативата бе изцяло на страната на Нишиока, който съвсем скоро спечели още на два пъти подаването на съперника и се поздрави с крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вашингтон: Шампионът от миналата седмица е аут след пропуснат мачбол срещу 96-ия в света Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | вашингтон | йошихито нишиока | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook