Вавринка беше близо до паметно завръщане, но допусна обрат от Бублик в Монте Карло

от в 16:33 на 11.04.2022
Калоян Соколов

Стан Вавринка трябваше да премине през изключително тежък период, след като през миналата година получи травма в областта на стъпалото и претърпя цели две оперативни намеси. Все пак 37-годишният ветеран нямаше намерение да се сбогува с тениса и направи своето завръщане на Чаланджъра в Марбея преди две седмици, като 13-месечната пауза си каза своята дума и Елиас Имер го надигра без особени проблеми.

Сега обаче Вавринка показа далеч по-компетентна игра в Монте Карло и имаше всички шансове да ознаменува дебютния си мач за сезона в ATP Тура с победа, само че силите му го напуснаха преждевременно и той отстъпи на Александър Бублик - 6:3 5:7 2:6.

Срещата не започна никак добре за Стан, след като мрежата се намеси решително в негова вреда и той беше пробит. Казахстанецът обаче върна жеста, увличайки се в любимите си импровизации и скоро равенството беше възстановено. Швейцарецът пък изглеждаше все по-уверен на корта и често виждахме как вкарва в употреба своя марков бекхенд по правата, като Бублик не можеше да устои на мощта от другата страна на мрежата и скоро отново допусна брейк, който се оказа напълно достатъчен на бившия победител в надпреварата, за да спечели откриващия сет.

Втората част предложи поредица от маратонски геймове, в които и двамата играчи имаха възможност да се откъснат с пробив напред, но никой от тях не се възползва от шансовете си. Стигна се до 5:4 в полза на по-високоранкирания тенисист, когато швейцарецът беше изправен до стената, само че отрази три сетбола и запази шансовете си за чист успех живи. Световният номер 36 обаче продължи да бъде максимално агресивен и непрекъснато налиташе на мрежата, а атаките му дадоха резултат и имахме паритет в отделните сетове.

Решителната част предложи два рани брейкбола пред Стан, ала той ги пропиля с лека ръка и вече се виждаше как му става все по-трудно да издържа на физическото натоварване. Бублик усети умората у опонента и вкара любимите си къси топки в употреба, с чиято помощ бързо съумя да вземе аванс от 5:1 гейма.

Трикратният шампион от Шлема върна един от пробивите си изоставане, но вече едвам се държеше на краката си и допусна нова поредица от грешки, която сложи край на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка беше близо до паметно завръщане, но допусна обрат от Бублик в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | завръщане | монте карло | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook