Вавринка: Чувствах Роджър като по-голям брат

от в 15:29 на 17.07.2020
Катерина Георгиева
Роджър Федерер и Стан Вавринка са две от лицата на швейцарския тенис, като от години прославят страната с множеството си впечатляващи постижения. Това неминуемо е довело до създаването на силна връзка помежду им.

Двамата могат да се похвалят със забележителния си успех на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., когато завоюваха златото на двойки. Тогава Вавринка тепърва навлизаше в професионалния тенис, докато Маестрото вече беше прибавил в актива си няколко титли от Шлема.

Federer/Wawrinka win doubles gold medal at Olympic tennis -- china ...

В интервю за L’Illustre  Стан сподели повече за отношенията си с Федерер. На въпросите дали съжалява, че е играч от ерата на Маестрото и смята ли, че собствените му постижения биха били по-значителни, ако можеше да промени това, Вавринка скромно отхвърли предположенията и заяви, че го чувства като по-голям брат.

"Напротив, той ми показа много. Когато започнах участието си в Тура, Роджър бeше на върха и беше спечелил няколко турнира от Големия шлем. Винаги съм изпитвал радост от това да се уча от другите. Дължа голямо признание на членовете на Голямата тройка за собствените си титли от Шлема. Със сигурност съм играчът, който е тренирал с тях най-активно,  следях внимателно мачовете им. В началото на кариерата ми, преди да ме сполети успехът, можех да разчитам на съветите на Роджър. Той беше като брат за мен през първите ми години в професионалния спорт."

Програмата на Australian Open за четвъртък: Предстои класиката ...

Стан сподели какъв е най-добрият съвет, който е получил от 20-кратния шампион на турнирите от Шлема.

"Той ми показа колко важно е да изживяваме настоящия момент по най-пълноценния начин. Десетките си ежедневни ангажименти и голямата натовареност не повлияват на настроението му, винаги остава спокоен и му се възхищавам за това" - завърши Вавринка.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Чувствах Роджър като по-голям брат Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook