Вавринка: Джокович е ниво над всички останали

от в 01:58 на 11.04.2016
Теодор Кафеджиев

Сезон 2015 бе най-успешният в кариерата на Стан Вавринка. Швейцарецът обаче започна обещаващо и новата 2016-а като вече има две титли на сметката си.

В Монте Карло световният №4 ще опита да спечели втора титла след 2014-а.

"Напрежението върху мен ще е през цялата година, а не само в този период, когато ще имам да защитавам много точки. Целта ми е да се класирам за финалния турнир на осемте най-добри, така че трябва да се представям на ниво всяка седмица," обясни шампионът от Ченай и Дубай.

Миналата година Вавринка не успя да защити титлата си в Монако като претърпя загуба в трети кръг от Григор Димитров.

"Разбира се, че съм щастлив да се завърна за сезона на клей. Обичам тази настилка. Доволен съм от прогреса си в тренировките. Монте Карло е турнир, който е сред най-предпочитаните от нас играчите. Базата е изключителна. Условията са просто идеални. Говорим за "Мастърс 1000", така че съм готов и се надявам да постигна добри резултати."

През 2015-а именно Вавринка се оказа човекът, който не даде възможност на световния №1 Новак Джокович да осъществи изумителен календарен Голям шлем като го победи във финала на "Ролан Гарос".

"Това, което той постигна е впечатляващо. В момента е ниво над останалите, но това не е новина. Успява да доминира в последните няколко години.

"Ако погледнете резултатите, той е далеч пред останалите. Като Федерер или Надал. Просто печели всичко в момента," обобщи Стан.

Първият съперник на Вавринка ще бъде определен от мача между Филип Колшрайбер и Борна Чорич.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Джокович е ниво над всички останали Теодор Кафеджиев
Теми:  
монте карло | новак джокович | Стан Вавринка | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook