Вавринка: Федерер е най-добрият играч засега

от в 15:28 на 28.04.2020
Димитър Беловски

Стан Вавринка също се включи в дебатите за това кой от Голямата тройка е най-добрия играч на всички времена.

Трикратният шампион от Големия Шлем беше попитан за това кой е най-добрият тенисист в Instagram видео на живо заедно с Крис Евърт.

Той посочи Федерер като свой избор, но добави и „засега“.

„Той е най-добрият тенисист засега. Той е спечелил всичко, победил е всеки. Той е по-добър от другите играчи, по-добър е и от мен. Неговият стил на игра е напълно различен. Постоянно те поставя под напрежение, много е агресивен, много променя позицията си на корта. За моя стил на игра, той е по-труден от всеки друг,“ коментира Вавринка.

По време на живото включване в социалната мрежа швейцареца похвали и Надал и описа колко трудно се играе срещу испанеца.

„Имам трудности да връщам добре топката заради спина, който ѝ придава и сервиса му с лявата ръка. Няма най-добрия сервис, но е труден за мен и ме поставя под голямо напрежение. На клей е невъзможно. Забравете го“.

Швейцарецът не пропусна да изкаже суперлативи и за Новак Джокович.

„Срещу Новак харесвам да играя най-много от Голямата тройка, въпреки че имам много загуби от него. Играя най-добрия си тенис срещу него и имах късмета да постигна пик в играта си срещу него в турнирите от Големия Шлем. Имам чувството, че мога да запазя силата си в продължение на 3-4-5 часа. Трите пъти, в които го победих играех своята игра. Но въпреки, че съм побеждавал и Рафа, и Новак, те са все още по-добри от мен. Те са все още в различна категория. Побеждавам ги един път тук, един път там, но знам че те са от различна „лига, “ призна Вавринка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Федерер е най-добрият играч засега Димитър Беловски
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook