Вавринка и Басилашвили с победи в Ротердам

от в 03:56 на 12.02.2019
В


Стан Вавринка и Николоз Басилашвили започнаха кампаниите си в Ротердам с победи. Швейцарецът надделя над коварния Беноа Пер със 7:6(4) 6:1, докато грузинецът трябваше да се помъчи повече и също игра тайбрек в мача си за крайното 4:6 7:6(1) 6:2. До втория кръг на надпреварата достигнаха и Андреас Сепи, надделял над Петер Гойовчик със 7:6(3) 3:6 6:2, както и Михаил Кукушкин, отстранил представителя на домакините - Робин Хаасе, с 6:2 7:6(4).

Стан започна трудно мача, като бе пробит от съперника си при 3:3. Пер даже имаше сетбол при 5:3 на сервис на швейцареца, но ас заличи тази възможност. При 5:4 французинът достигна до нови две възможности за спечелване на частта, този път на свой сервис, но и те бяха пропиляни. Скоро Вавринка достигна и до брейкбол, където нервите на Беноа не издържаха, като той направи изключително нелеп опит за къса топка от бекхенд, която едва достигна мрежата.



Впоследствие се стигна до тайбрек, където Стан пръв направи минипробив, а скоро достигна и до четири поредни сетбола. Пер спаси първите два, но след нова непредизвикана от неговата ракета тайбрекът завърши със 7:4 точки в полза на носителя на три титли от Големия Шлем.

Вторият сет бе далеч по-лесен за швейцареца, който при 1:1 проби подаването на опонента си. До края на мача Стан пое изцяло контрола върху събитията на корта, като не отпусна нито един гейм повече на противника си. Единствено при 4:1 на свой сервис бившият номер три в света срещна някакви трудности, тъй като геймът бе продължителен. Все пак когато Пер загуби този гейм, той загуби и всякаква мотивация за обръщане на мача и след несериозна грешка от форхенд воле Вавринка се класира за втория кръг на турнира. Там той ще срещне Милош Раонич или Филип Колшрайбер, които ще се изправят един срещу друг утре.

 

Басилашвили, от своя страна, бе тенисистът, започнал срещата си по-добре. Грузинецът поведе с 4:1 гейма в първия сет, когато последва огромен спад в представянето му, който доведе до седем поредни загубени гейма. Това означаваше, че Николоз ще трябва да наваксва пасив от цял сет и пробив.

След сложен сервис гейм деветият поставен прекрати серията на съперника си, а след това и върна пробива във втората част. Не след дълго Николоз проби и за втори път в сета за 5:3, давайки си възможност да изравни сетовете. Нелепа грешка от воле обаче означаваше рибрейк. Чунг скоро даже достигна и до нови възможности за пробив при 5:5, но безкомпромисни уинъри от основната линия заличиха тези брейкболи, като в крайна сметка се достигна и до дълъг гейм.



В него грузинецът превключи на безпогрешен и същевременно изключително агресивен режим, като нижеше феноменални уинъри и предизвикваше множество грешки от ракетата на корееца. Това доведе до сериозния аванс от 5:0 точки в тайбрека, когато най-накрая младокът успя да се запише, но това бе и всичко, до което той достигна в този дълъг гейм, който Басилашвили уверено затвори със 7:1 точки.

Чунг опредлено понижи нивото си в решаващата част, а Николоз се възползва от импулса в играта си, като проби още при 1:1. Пробивът бе затвърден, а не след дълго деветият поставен реализира нов такъв.

Скоро резултатът сочеше 5:1 и всичко изглеждаше въпрос на време. Хьон все пак спечели нулев гейм, а с това и втория си такъв в сета, но това бе последното, до което той се добра в този мач.



Сепи пък си размени по един пробив с Гойовчик в първия сет, като в крайна сметка двамата достигнаха до тайбрек. Двамата размениха полетата при 3:3 точки, но след размяната италианецът не даде нова точка на опонента си в тайбрека, печелейки го по този начин със 7:3.

Втората част започна с моментален пробив за германеца, който обаче допусна рибрейк. Все пак Петер съумя отново да вземе подаването на противника си при 3:3, като този път връщане на пробива нямаше. Нов брейк означаваше и изравняване на сетовете.



Макар Гойовчик да бе набрал сериозна инерция в края на втория сет, в третия последва огромен спад в представянето на немеца, който за отрицателно време изостана с два пробива и 0:4. До края на мача двамата печелеха подаванията си безпроблемно, като по този начин италинецът не даде шансове на опонента си, и така спечели решаващата част с 6:2 гейма.

Кукушкин пък отстрани местния любимец Хаасе. В първия сет казахстанецът бе значително по-стабилният тенисист на корта, като не правеше почти никакви грешки за разлика от опонента си, който трудно успяваше и да вкара първия си сервис в полето.

Във втория сет обаче Робин стабилизира подаванията си, печелейки ги безрпоблемно. Той достигна и до брейкбол при 3:2 в своя полза, но след уникално разиграване от цели 46 удара, завършено с форхенд уинър от ракетата на Михаил, възможността бе отразена.



При 5:5 Хаасе изпадна в изключително коварна ситуация, изоставайки с 0:40 на свой сервис. Холандецът все пак заличи тези възможности, като последва и четвърта, но и тя бе отразена. Скоро все пак геймът бе спечелен от сервиращия, а Кукушкин го последва, като по този начин на двамата им се наложи да играят тайбрек.

В него отново по-стабилен бе Кукушкин, който на размяната на полетата водеше с 5:1 точки, когато Хаасе все пак се доближи до 5:4. Няколко безкомпромисни форхенда на казахстанеца обаче го снабдиха с два поредни мачбола, като още първият такъв бе реализиран след предизвикана грешка от бекхенд слайс на холандеца.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка и Басилашвили с победи в Ротердам В

Коментари





Следвайте ни в Facebook