Вавринка и Гарин ще определят съперника на Григор или Чилич в трети кръг

от в 18:37 на 27.05.2019
В
Стан Вавринка надделя над Йозеф Ковалик в четири сета - 6:1 6:7(3) 6:2 6:3. В първия сет Вавринка се разпореждаше със своя съперник по комфортен начин, позовавайки се на мощните си изстрели от основната линия, които често се превръщаха в уинъри.

Във втория сет интензитетът на Стан поспадна все пак, докато Ковалик започна да печели лека-полека подаванията си, като в крайна сметка тайбрек трябваше да реши изхода на частта. В него швейцарецът бе сравнително неубедителен, докато Ковалик можеше да разчита на солидните си отигравания от дъното на корта, които впоследствие пратиха дългия гейм в неговата сметка.



В третия сет при 2:1 в полза на Вавринка Ковалик инкасира неочакван брейк, след като водеше с 40:15 на начален удар, като това бе съвсем достатъчно за шампиона от 2015-та, за да поведе отново в отделните части.

https://twitter.com/doublefault28/status/1133022129090383873?s=20

В играта на словака започнаха да се наблюдават прекалено много неточности, говорещи за нарастващата липса на увереност у Ковалик, който в началото на четвъртия сет инкасира нов брейк, а до края на мача Стан бе категоричен на сервис, класирайки се във втория кръг в Париж.

 

Кристиян Гарин постигна трисетова победа над американския бомбардир - Райли Опелка, след 7:6(0) 7:5 7:6(7). По този начин той се класира за втория кръг на Ролан Гарос, където ще се изправи именно срещу Вавринка.

Макар и на чилиеца да му се налагаше да отразява три точки за пробив в началото на сета, до края изгледи за пробиви нямаше, като в тайбрека Гарин бе абсолютен доминатор. Във втория отново Кристиян заличи възможност за пробив, а при 6:5 се сдоби с такава, само че за разлика от съперника си той се възползва от нея, с което предимството на чилиеца от два сета бе факт.



В третия сет нямаше пробиви по подобие на първия, макар че двамата трябваше да преминават през множество брейкшансове.  В последвалия дълъг гейм минипробивите също не бяха рядкост, като отново печеливш излезе Гарин, който по този начин записа чиста победа над този опасен противник.

Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вавринка и Гарин ще определят съперника на Григор или Чилич в трети кръг В

Коментари





Следвайте ни в Facebook