Вавринка и Гарин ще определят съперника на Григор или Чилич в трети кръг

от в 18:37 на 27.05.2019
В
Стан Вавринка надделя над Йозеф Ковалик в четири сета - 6:1 6:7(3) 6:2 6:3. В първия сет Вавринка се разпореждаше със своя съперник по комфортен начин, позовавайки се на мощните си изстрели от основната линия, които често се превръщаха в уинъри.

Във втория сет интензитетът на Стан поспадна все пак, докато Ковалик започна да печели лека-полека подаванията си, като в крайна сметка тайбрек трябваше да реши изхода на частта. В него швейцарецът бе сравнително неубедителен, докато Ковалик можеше да разчита на солидните си отигравания от дъното на корта, които впоследствие пратиха дългия гейм в неговата сметка.



В третия сет при 2:1 в полза на Вавринка Ковалик инкасира неочакван брейк, след като водеше с 40:15 на начален удар, като това бе съвсем достатъчно за шампиона от 2015-та, за да поведе отново в отделните части.

https://twitter.com/doublefault28/status/1133022129090383873?s=20

В играта на словака започнаха да се наблюдават прекалено много неточности, говорещи за нарастващата липса на увереност у Ковалик, който в началото на четвъртия сет инкасира нов брейк, а до края на мача Стан бе категоричен на сервис, класирайки се във втория кръг в Париж.

 

Кристиян Гарин постигна трисетова победа над американския бомбардир - Райли Опелка, след 7:6(0) 7:5 7:6(7). По този начин той се класира за втория кръг на Ролан Гарос, където ще се изправи именно срещу Вавринка.

Макар и на чилиеца да му се налагаше да отразява три точки за пробив в началото на сета, до края изгледи за пробиви нямаше, като в тайбрека Гарин бе абсолютен доминатор. Във втория отново Кристиян заличи възможност за пробив, а при 6:5 се сдоби с такава, само че за разлика от съперника си той се възползва от нея, с което предимството на чилиеца от два сета бе факт.



В третия сет нямаше пробиви по подобие на първия, макар че двамата трябваше да преминават през множество брейкшансове.  В последвалия дълъг гейм минипробивите също не бяха рядкост, като отново печеливш излезе Гарин, който по този начин записа чиста победа над този опасен противник.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка и Гарин ще определят съперника на Григор или Чилич в трети кръг В

Коментари





Следвайте ни в Facebook