Вавринка и Мъри оформиха мечтан финал в Антверпен!

от в 22:27 на 19.10.2019
В
Стан Вавринка и Анди Мъри ще се изправят един срещу друг в мечтан финал в Антверпен! Това стана факт, след като швейцарецът днес надделя над младока Яник Синер, а Мъри реализира труден обрат срещу френския левичар - Уго Юмбер. Това ще бъде втори финал за Стан през сезона, като швейцарецът загуби заключитечния двубой в Ротердам по-рано през тази година от Гаел Монфис, а успее ли да спечели, ,,Станимал” ще се поздрави с първи АТР трофей от 2017 г. насам. Мъри пък днес се класира на първия си финал чак от Дубай 2017-та насам. В момента британецът води в съперничеството срещу Вавринка с 11 на 8 победи, а кой дали ще увеличи преднината си, или швейцарецът ще намали пасива си в баланса на мачовете си срещу Мъри, ще стане ясно утре в пет часа българско време!

Вавринка изигра съвсем рутинен мач срещу Синер, побеждавайки го с убедителното 6:3 6:2 за едва един час и пет минути игра. Все пак пръв преимущество в този двубой имаше младокът, който поведе с 2:0, но постепенно нещата започваха да му се изплъзват извън контрол, докато Вавринка намираше все по-добре топката.



Това доведе до внушителната серия от пет поредни гейма на ,,Стен дъ Мен”, който набързо поведе с 5:2, а доиграването на сета се оказа чиста формалност, тъй като бившият номер три в света не трепна изобщо впоследствие при затварянето на откриващата част в своя полза.

Статуквото не се промени и този път Стан бе тенисистът, започнал последвалия сет с преднина от 2:0, само че опитният швейцарец не допусна обрат за разлика от младия си опонент, ами довърши работата си съвсем категорично, отпускайки на Синер едва още два гейма до края на срещата.

Мъри пък спечели днес след 3:6 7:5 6:2 срещу Юмбер, като британецът срещаше неимоверни затруднения с поддържането на високо ниво в откриващата част на мача.

Един пробив бе достатъчен на французина, за да поведе в сетовете, но във втория Мъри даде заявка, че ще се бори до край, от рано, след като проби при 2:1.



Макар че последва моментален рибрейк, шотландецът дочака своя момент при 6:5, повеждайки с 0:40 при посрещане, а при третия си сетбол бившият номер едно форсира решителна част.



В нея Анди бе същинският господар на корта, след като реализира ранен пробив за аванс от 3:0, а след още един спечелен гейм на ретур при 5:2 британецът окончателно се класира на първия си финал от повече от две години и половина насам!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка и Мъри оформиха мечтан финал в Антверпен! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook