Вавринка не остави шансове на Ербер и очаква Медведев във втори кръг

от в 14:14 на 07.05.2019
В
Стан Вавринка демонстрира мощна игра, надделявайки над квалификанта Пиер-Юг Ербер във втория кръг на турнира в Мадрид след 6:2 6:3. Във втория кръг в испанската столица Стан ще се изправи срещу Гидо Пея или Даниил Медведев.

Швейцарецът започна двубоя пределно концентриран, след като реализира ранен брейк, а впоследствие поведе и с 3:0. Мощните удари на Стан от дъното на корта често намираха очертанията на отсрещното поле, а това носеше множество проблеми за световния номер 41, който от своя страна допускаше неточности, говорещи за сравнителна неувереност.

До края на сета Вавринка бе безкомпромисен от начален удар, като при 5:2 той отново натисна спусъка от ретур, а след нова неточност в близост до мрежата от ракетата на Ербер след едва 27 минути игра французинът се оказа изоставащ в частите.

По време на разиграванията силно впечатление правеше, че бившият номер три диктуваше почти всички размени от дъното на корта, надделявайки с плътни удари, изпълнени с голяма скорост, на които Ербер често не съумяваше да намери отговор.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1125710102177120257

Във втория сет все пак Пиер бе значително по-конкурентоспособен на опонента си, позовавайки се на ефективния си сервис, както и качествените си волета по време на подаванията си, за да се опази от пробив.

Това се промени при 4:3, когато подаванията на французина бяха разчетени от Вавринка, който достигна до два скрити мачбола, които обаче бяха заличени от квалификанта. Последва трети такъв обаче, когато Ербер направи истинско ,,самоубийство", допускайки фатална двойна грешка, изцяло предавайки инициативата на двубоя на ракетата на съперника си.

За разлика от предишния си мач в Монте Карло, когато швейцарецът сервираше за успех в мача, но в крайна сметка допусна пълен обрат, този път Вавринка бе повече от убедителен в последното си подаване, спечелено на 15, като след 65 минути игра Стан се поздрави с успеха в срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка не остави шансове на Ербер и очаква Медведев във втори кръг В

Коментари





Следвайте ни в Facebook