Вавринка отбеляза убедителна победа срещу Мъри на старта на Ролан Гарос

от в 19:52 на 27.09.2020
Марк Хаджижеков

Стан Вавринка не оправда очакванията за зрелищен мач срещу Анди Мъри; швейцарецът не даде никакви шансове на британския си съперник и след убедителното 6:1 6:3 6:2 той се класира за втория кръг на откритото първенство на Франция. Там ,,Stan the Man" ще се изправи срещу Доминик Кьопфер. 

Стан диктуваше събитията на корта още от началото на мача, като швейцарецът реализира ранен пробив за 2:1. Вавринка впоследствие започна да покачва равнището си постепенно, като шампионът от 2015 г. спечели още два гейма на ретур, за да може след едва 33 минути на корта да се оттегли на стола за почивка с аванс в отделните части. 

Стан изненадваше с бързата си подвижност, докато Мъри допускаше твърде много непредизвикани грешки, които просто не позволяваха на шотландеца да бъде дори малко конкурентоспособен на днешния си съперник. Анди инкасира поредния брейк в средата на втория сет, като скоро Вавринка се откъсна с преднина от два сета. 

Статуквото не се промени през третия сет, като ,,Stanimal" проби още в първия си гейм на ретур, а след това и затвърди брейка, спечелвайки подаването си, след като отрази три поредни шанса за връщане на пробива. 

Бившият номер едно в света продължаваше да се представя под очакваното ниво, което позволи на Вавринка да заиграе още по-освободено и да започне да бележи маркови печеливши удари от всякаква позиция на корта. 

Прословутият борбен дух на Мъри така и не излезе наяве в този мач, а Стан осъществи още един пробив при 4:2, като не след дълго шампионът от 2015 г. сложи точка на двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка отбеляза убедителна победа срещу Мъри на старта на Ролан Гарос Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook