Вавринка преди зрелището с Джокович: Нямам никакви шансове за победа, той е съвършен

от в 12:03 на 07.07.2023
Мирела Николова

По-късно тази вечер ще станем свидетели на нов епизод от тенис класиката между Новак Джокович и Стан Вавринка, които имат изключително богата история на своето съперничество. Те са се изправяли един срещу друг цели 26 пъти, но любопитното е, че днес двамата едва за пръв път ще премерят сили на трева. В досегашните им срещи швейцарецът е успявал да се поздрави с крайната победа в само 6, но сме длъжни да отбележим, че 4 от тях са постигнати в турнири от Големия шлем.

Въпреки че през годините Стан многократно е затруднявал сърбина, то днес трикратният носител на трофеи от Шлема смята, че няма да има никакви шансове за успех, и единствено се надява да съумее да остане равностоен на шампиона от последните четири издания на Уимбълдън:

"Имам нулев шанс да спечеля турнира. Щастлив съм, че успях да постигна втора поредна победа днес", каза швейцарецът след успеха си над Томас Етчевери във втори кръг. "Мисля, че беше страхотен мач. Играя все по-добре с всеки следващ двубой и ще бъде чест за мен да се изправя срещу Новак на Уимбълдън. Това е място, на което ще се срещнем за първи път и съм убеден, че ще бъде огромно предизвикателство.

Надявам се, че ще можем да направим оспорван сблъсък, но ако погледнете отблизо последните резултати на двама ни, то смятам, че нямам никакъв шанс за победа. Виждали ли сте го как играе? Кажете ми една негова слабост. Той просто няма такива. Новак е съвършеният играч. Всичко при него се получава толкова добре. Обичам да го наблюдавам как играе също толкова, колкото се наслаждавах на мачовете на Федерер. Новак може всичко", завърши Вавринка.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вавринка преди зрелището с Джокович: Нямам никакви шансове за победа, той е съвършен Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | Стан Вавринка | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook