Вавринка предпочете да участва на Чаланджър в Прага пред US Open

от в 11:54 на 08.08.2020
Марк Хаджижеков

Надпреварите в Индиън Уелс и Монтерей бяха последните турнири от сериите ,,Чаланджър" за сезона преди избухването на коронавируса, като надпреварите бяха проведени в последния момент в първите дни на март. Чаланджър сезонът трябва да се рестартира в Прага и Тоди на 17 август, като множество топ 100 играчи участват в жребия в първите си официални мачове след повече от пет месеца насам.

Иржи Весели, Пиер Юг-Ербер, Филип Колшрайбер, Атила Балаш и Мартон Фучович са водещите имена в Прага. Те обаче ще трябва да се преборят с трикратен шампион от Големия шлем по пътя към титлата! Избирайки да пропусне US Open, където е бивш шампион, Стан Вавринка ще влезе в основната схема на Чаланджъра в Прага, като Стан ще се състезава на това ниво за първи път от Лугано 2010 година!

Стан Вавринка ще влезе в жребия на Чаланджър турнир за първи път от 2010 г.

Стан ще се опита да натрупа игрова практика преди турнира в Рим и Ролан Гарос, тренирайки на любимия си напоследък клей и надявайки се на силно завръщане в първата си надпревара от Акапулко насам през февруари.

Вавринка е играл на три АТР турнира през 2020 г., като загуби от Корентен Муте на полуфинала в Доха, от Александър Зверев на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и от Григор Димитров в Акапулко. Стан осъществи пет поредни победи срещу Димитров, но тази серия трябваше да завърши в Акапулко, където българинът отбеляза триумф с 6:4 6:4.

Източник: tennisworldusa.org

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка предпочете да участва на Чаланджър в Прага пред US Open Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook