Вавринка преодоля Джонсън и очаква Надал или Кирьос на четвъртфинал

от в 03:42 на 28.02.2019
В
Стан Вавринка победи Стийв Джонсън в не лесен мач, завършил със 7:6(5) 6:4 в полза на швейцареца. По този начин Стан се класира на четвъртфиналите на надпреварата в Акапулко, където той ще очаква първия поставен Рафаел Надал или ексцентричния австралиец Ник Кирьос.

Стан започна мача красиво, пласирайки марков бекхенд уинър по правата, а скоро поведе и с 1:0.



Джонсън, от своя страна, отговори с уверено подаване, а двамата продължиха безметежно да взимат геймовете си на начален удар до 4:4, когато швейцарецът бе изправен пред два скрити сетбола след серия от непредизвикани грешки.

Мощният сервис на Вавринка, както и един ас от втори сервис, обаче извадиха швейцареца от тежката ситуация, докато в тези моменти американецът изпитваше трудности да вкара ретура си в отсрещното поле.

Резултат с изображение за steve johnson acapulco 2019

Джонсън пък не срещаше подобни проблеми в подаванията си, а скоро двамата достигнаха до тайбрек.

В него първият минипробив дойде за 4:2 след дланен удар с рамката на ракетата от страна на Стийв, но опонентът му побърза да се реваншира след непредизвикана от форхенд от своя страна.

Изглеждаше, че увереността изцяло се е изпарила от Вавринка, който след нова грешка допусна втори пореден минибрейк, но скоро спечелените точки на ретур станаха четири поредни, след като швейцарецът пласира два страхотни удара от контраатака за 6:5.

Серията от минипробиви бе прекратена точно на сетбола на Стан, който след продължителна размяна реализира светкавичен форхенд по правата, слагайки край на сета със стил.



Рано във втората част Вавринка достигна до първия си брейкбол в мача, но той бе отразен след мощен ас на американеца.

Свързано изображение

Швейцарецът все пак се добра до нова точка за пробив в следващия сервис гейм на противника си, като този път възможността бе реализирана след форхенд на Джонсън, забит в мрежата.

До края на срещата Стан съумяваше тотално да надиграва опонента си по време на своите подавания, като по този начин след час и 34 минути игра ,,Стен дъ Мен" се поздрави с успеха в двубоя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка преодоля Джонсън и очаква Надал или Кирьос на четвъртфинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook