Вавринка с доминиращо представяне срещу Гарин; Очаква Григор или Чилич

от в 18:39 на 29.05.2019
В
Шампионът от 2015-та година на Ролан Гарос - Стан Вавринка, днес се представи изключително убедително срещу двукратния шампион на клей турнири от сериите ,,АТР 250" през тази година - Кристиян Гарин. Стан изигра може би най-силния си мач от известно време насам и отстрани младия чилиец след 6:1 6:4 6:0 за един час и 40 минути игра, като швейцарецът дава явни признаци за навлизане във форма точно навреме за проникване дълбоко в схемата на тазгодишното Открито първенство на Франция. В трети кръг Вавринка ще срещне един измежду Григор Димитров и Марин Чилич, които в момента спорят за място сред последните 32-ма.

Стан започна със сложен сервис гейм, в който той трябваше да отразява брейкбол, но до пробив така и не се стигна, а само това бе и необходимо на швейцареца, за да се ,,отпуши" и на свой ред да достигне до възможност за пробив. За разлика от съперника си обаче, Вавринка реализира пробива, а скоро и поведе с 3:0.



Впоследствие Гарин спечели първия си гейм в двубоя, когато той получи и три поредни шанса за рибрейк, но тогава Вавринка демонстрира опита си и съумя тотално да ,,ремонтира" подаването си, като до края на първата част Кристиян не съумя да спечели повече геймове.

Във втория сет чилиецът все пак покачи нивото си, като при 2:2 последва продължителен гейм, в който Вавринка съумя да пробие чак от шестия си опит. Това обаче бе достатъчно на 24-тия поставен, за да поведе с 2:0 сета, след като той спечели последвалите си подавания безметежно. Швейцарецът умело доминираше разиграванията с ударите си, изпълнени с брутална мощ, на които Гарин просто не бе способен да отговори. Вавринка също така варираше изключително много с бекхенда си, чрез който Стан нижеше уинъри по правата, както и такива по късия диагонал.

След загубата на втория сет Гарин рязко ,,наведе главата", като 37-мият в света просто не знаеше как точно да противодейства на своя опонент, който действително се намираше ,,в зоната". Геймовете в третата част един по един отиваха в сметката на Вавринка, който с течението на срещата заиграваше все по-уверено, докато чилиецът започваше да допуска все повече неточности. След три пробива в полза на Стан той поведе с 5:0, а след мощен ас ,,геврекът", както и класирането в третия кръг на Ролан Гарос, бяха факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка с доминиращо представяне срещу Гарин; Очаква Григор или Чилич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook