Вавринка с много мрачна прогноза кога ще бъдат подновени турнирите

от в 06:36 на 26.03.2020
Калоян Пламенов

Стан Вавринка даде доста мрачна прогноза за подновяването на турнирите в тениса.

Официално няма да има тенис поне до 7-и юни, след като първоначално от ATP, WTA и ITF бяха отменили турнирите си до края на април.

Причината е ясна - глобалната пандемия с коронавирус, която застигна по жесток начин целия свят и заради която животът в много страни на практика почти е спрял с цел заразата да бъде преборена.

"Съдейки по настоящата ситуация си мисля, че ще бъде трудно да се подновят турнирите поне до август месец", коментира швейцарецът, цитиран от RTS.

"Може би почивката, която дадоха от ATP, WTA и ITF, ще продължи още по-дълго. Обсъдих този въпрос с мои приятели от тура. Всички знаем, че това е наистина много време и най-трудното в случая е, че няма никаква яснота кога нещата ще се оправят, за да започнем отново да ходим по турнири".

"В момента обаче тенисът не е най-важното. Това е много труден период за всички нас и това, което можем да направим за собствените си страни е да спазваме указанията и да не напускаме домовете си".

"Не трябва да забравяме все пак колко важно е здравето ни. Сега се опитвам доколкото се може да поддържам форма в домашни условия. Важно е да продължаваш да се движиш, независимо, че си у дома".

"Това е добре както за главата, така и за тялото. Трябва да сме внимателни и да си стоим по домовете". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка с много мрачна прогноза кога ще бъдат подновени турнирите Калоян Пламенов
Теми:  
коронавирус | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook