Вавринка с труден успех над Еванс

от в 01:37 на 09.03.2019
В
Стан Вавринка постигна обрат срещу техничния британец Дан Еванс след 6:7(4) 6:3 6:3 на старта на надпреварата в Индиън Уелс.

В началото на мача швейцарецът бе относително по-колебливият играч на корта, като загуби подаването си два поредни пъти. За негов късмет обаче, и Еванс не бе особено убедителен на сервис, като британецът допусна рибрейк и двата пъти, когато повеждаше с пробив в сета.

Впоследствие двамата стабилизираха сервис геймовете си до 6:5 в полза на Стан, който тогава получи общо три сетбола на ретур, но неуверената игра на бившия номер три в света не му позволи да се възползва от така ценните възможности.

Тези пропуски се отразиха на Вавринка, който в последвалия тайбрек заигра още по-колебливо, докато Еванс тормозеше съперника си с качествени излизания на мрежата, като така изведнъж бирмингамецът се оказа с аванс от 6:1 точки.



Макар и Вавринка да съумя да спаси първите три сетбола на противника, на четвъртия такъв Еванс сътвори поредната си успешна офанзива към мрежата, като така англичанинът поведе със сет.

Във втората част обаче на корта излезе един драстично по-фокусиран Вавринка, който умело намираше ъглите в ударите си от основната линия, които силно разбалансираха опонента му. Швейцарецът също така намали рязко непредизвиканите грешки, които бяха заменени с впечатляващи негови маркови печеливши удари, като това доведе до пробив и аванс от 2:1 за Стан.



Носителят на три титли от Големия Шлем продължи да покачва нивото в играта си, а Дан просто не намираше отговор на впечатляващите прояви на противника, като скоро се оказа изоставащ с 3:5.

Тогава Еванс трябваше да сервира за оставане в сета, но последва нова порция блестящи уинъри от ракетата на Вавринка, който също така и предизвикваше множество грешки на британеца, а след нулев пробив трета решителна част трябваше да определи изхода на двубоя.

Двамата я започнаха с няколко безкомпромисни сервис геймове, когато при 2:2 последва лек спад в представянето на швейцареца, което доведе до три поредни възможности за пробив пред квалификанта.



В тези моменти обаче богатият опит на Стан си пролича и той заигра изключително активно, а същевременно и внимателно, непредприемайки прекалено необмислени рискове с ударите си, като след няколко уинъра финалистът от 2017-та изцяло преобърна гейма в своя полза.

Това обаче не поколеба Еванс, който след изключително акуратен форхенд, като че ли насочен с лазер, изравни за 3:3.

Британецът се полюбува на брейкшансове и в ,,Тилдъновия гейм", но и те не бяха осъществени благодарение на ефективния начален удар на Вавринка, както и дланен удар, закачил рамката на ракетата от страна на Дан. Скоро след поразителен сервис по правата швейцарецът се пребори за второ поредно сложно подаване.

Този път пропуснатите брейкболи се отразиха на квалификанта, като този път бе негов ред да спасява точки за пробив след няколко неуспешни прояви на мрежата. И той, подобно на Вавринка, бе решен да играе офанзивно, когато трябваше да заличава тези възможности, но за разлика от съперника си Дан изкара форхенд в аут, като по този начин швейцарецът се сдоби с решителен аванс.

Сервирайки за успеха в двубоя, Стан не показа слабостите от предишните си две подавания, а след нулев гейм на начален удар той се класира за втория кръг в Индиън Уелс, където го очаква Мартон Фучович.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка с труден успех над Еванс В

Коментари





Следвайте ни в Facebook