Вавринка спаси три мачбола и оцеля в трисетова битка в Санкт Петербург

от в 22:55 на 12.10.2020
Димитър Беловски

Стан Вавринка започна с трисетова победа турнира от категорията ATP 500 в Санкт Петербург.

Швейцарецът, който е поставен под №5 в основната схема успя да победи великобританеца Даниел Еванс след обрат – 3:6, 7:6(3), 7:5.

Двубоят бе изключително оспорван, като Еванс започна много уверено след пробив за 1:2. Вавринка имаше възможност веднага да направи рибрейк, но не успя. Еванс обаче притискаше методично съперника си и отново го проби, този път на нула, за 3:6.

Сет №2 бе изключително оспорван. При 5:6 и сервис на швейцареца Вавринка бе поставен под изключително напрежение, след като Еванс дръпна с 0:40 и имаше три поредни мачбола. Швейцарецът обаче реагира великолепно и спечели пет поредни точки, с което вкара сета в тайбрек. Там явно Еванс не успя да се отърси от пропуснатата възможност и Вавринка бързо поведе с 4:0 точки и без особени проблеми изравни частите.

В третия сет Еванс започна по-уверено и проби за 0:1. Стан реагира мигновено и направи рибрейк, а малко по-късно дръпна и с 3:1 след нов брейк. Еванс успя да изненада Вавринка с пробив на нула за 5:4, а малко по-късно се стигна и до изравняване на резултата. Вавринка показа защо е по-добрият тенисист в точния момент и той достигна до точка за пробив с цената на мачбол, като той не се поколеба и затвори двубоя в своя полза при 7:5 в третия сет.

В следващия кръг Вавринка ще се изправи срещу Евгени Донской, който успя да победи Егор Герасимов след 6:4, 7:6(4).

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка спаси три мачбола и оцеля в трисетова битка в Санкт Петербург Димитър Беловски
Теми:  
даниел еванс | санкт петербург | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook