Вавринка: В най-лошия случай Джокович ще е №2, това криза ли е?

от в 14:52 на 01.11.2016
Георги Христов

Стан Вавринка даде своята пресконференция преди старта на "Мастърс 1000" турнира в Париж. Той отчита, че вече е уморен в края на сезона, но вярва в силното си представяне в последните два турнира.

"Никога не е лесно да играеш силно в края на сезона. Въпреки това мога да покажа добър тенис. Само два турнира остават и знам какво е нужно, за да се представя на ниво.

"Миналата година играх добре тук, така че целта ми остава същата. В Базел бях изтощен и имах различни болки," разкри швейцарецът.

В сряда Стан започва срещу Ян-Ленард Щруф в зала "Берси".

Той коментира и ситуацията около Новак Джокович, който според някои коментари е в криза след спечелването на Откритото първенство на Франция.

"Нормално е след всичко, което спечели през миналата година, да има някои месеци, в които не е мотивиран на обичайното ниво. В тези моменти се случва да губиш мачове, които не би отстъпил в друг случай. Разликата дойде и от това, че Анди Мъри започна да печели всички турнири.

"Казваме, че Новак е в криза, но той все още е №1 и в най-случай ще завърши като №2. Това ли е криза?"

Самият Вавринка не вярва, че самият той би могъл да достигне до върха в ранглистата, но също така че може да надиграва всички най-добри играчи. "Мога да ги побеждавам, не се е случвало еднократно. Просто няма как да се получава всеки път."

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вавринка: В най-лошия случай Джокович ще е №2, това криза ли е? Георги Христов
Теми:  
новак джокович | Стан Вавринка | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook