Вавринка: За момента съм далеч от формата, която желая да постигна

от в 17:44 на 19.08.2020
Катерина Георгиева
Редица топ играчи решиха да се оттеглят от тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ поради влошената епидемиологична обстановка на територията на страната. Към тях се присъедини и бившият №3 Стан Вавринка. Това обаче не попречи на участието му в други надпревари, а именно турнира от сериите Challanger в Прага. След първата си победа на събитието той сподели повече за преживяването.

вавринка

В понеделник швейцарецът се завърна на корта подобаващо, след като се наложи над 178-ия в света Роман Сафиулин. Макар младият руснак да доведе изхода на играта към решаващ сет, Стан запази ритъма си на игра и в крайна сметка спечели с 6-1, 4-6, 6-1. Ето и коментара му след срещата:

„Определено Роман бе доминиращият във втория сет. Движех се по-бавно и не бях достатъчно агресивен. За момента съм далеч от мястото, на което искам да бъда, но това е причината да съм тук. Такъв процес отнема време след толкова месеци извън Тура. Очаквах играта ми да е на подобно ниво след 6-месечната пауза. Дойдох тук, за да вляза отново в кондиция и да тествам способностите си. Щастлив съм за победата със сигурност. Има много работа за вършене, но най-важното беше да спечеля мача, за да мога да продължа напред в турнира".

В следващия си мач швейцарецът ще играе срещу №216 в света Оскар Оте.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: За момента съм далеч от формата, която желая да постигна Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook