Възрастта е само число: Симон отново беше безкомпромисен и удължи кариерата си на РГ!

от в 20:14 на 26.05.2022
Мартин Петков

Жил Симон в началото на месеца оповести, че в края на годината ще сложи край на кариерата си, което навярно бе продиктувано от слабите му резултати в хода на сезона. Французинът през тази седмица получи ,,уайлд кард" от организаторите на Ролан Гарос, чрез който участва за 16-ти и последен път на родния си ,,мейджър" турнир. Очакванията към Жилу не бяха високи, ала той опроверга всички, след като в първи кръг на турнира отстрани Пабло Кареньо-Буста в същински тенис трилър, продължил 4 часа, и си осигури през днешния ден да срещне Стив Джонсън.

Сблъсъкът извади на показ най-доброто от играта на бившия номер 6, който в по-голямата част от времето контролираше събитията, като умело тормозеше американеца с коварния си бекхенд, което в добавка със сериозната подкрепа от трибуните отдаде своя значим принос и Симон се поздрави с победата след 7:5 6:1 7:6(6), в битка продължила 2 часа и 34 минути. В двубой за място във втората седмица на турнира за местния представител предстои да се изправи срещу друг ветеран в лицето на Марин Чилич.

Джонсън стартира мача по изключително обещаващ начин, след като няма и четвърт час от началото разполагаше с два пробива аванс. Французинът, познат ни като един от борбените тенисисти, не сведе глава нито за миг и се превърна в стена върху основната линия, разрушавайки ритъма в играта на световния номер 92, за да възстанови паритета при 3:3. Впоследствие страстите утихнаха и сервиращите безпроблемно печелиха своите подавания, като неусетно се стигна до 12-я гейм, когато американецът сервираше за влизане в тайбрек, но допусна сериозен брой неточности и Симон под бурните аплодисменти на своите сънародници записа откриващия сет в актива си.

Втората част видно ни предостави разликата в класите, което до голяма степен бе продиктувано от падежа в играта на Джонсън, който грешеше необяснимо много, докато местният ветеран трупаше точка след точка на сметката си и си осигури комфортна преднина от два брейка аванс. Участващият с ,,уайлд кард" тенисист демонстрира нужното ниво на концентрация в идните минути и с безупречен гейм на начален удар увеличи предимството си в общия резултат.

При старта на третата част Жилу продължи наказателната си акция с нов пробив, който не съумя да затвърди след добра ответна реакция от страна на световния номер 92 и паритетът се запази. Французинът впоследствие за пореден път надхитри съперника си, като умело го движеше по корта и го накара да греши, за да се поздрави с пробив, който обаче в последния възможен момент бе върнат от Джонсън, за да станем свидетели на поредно равенство и наглед закономерен тайбрек. Симон в дългия гейм не допусна нервите да го обземат от изпуснатата по-рано преднина, справи се отлично в лидерската си позиция и оползотвори втория си мачбол, за да триуфмира под овациите на екзалтираните си почитатели по трибуните на изпълнения ,,Филип Шатрие", продължавайки своята приказка на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възрастта е само число: Симон отново беше безкомпромисен и удължи кариерата си на РГ! Мартин Петков
Теми:  
жил симон | ролан гарос | стив джонсън

Коментари





Следвайте ни в Facebook