Вече извън топ 150: Пер бе пробит за 40 секунди, освиркаха го и реши да се откаже

от в 18:06 на 14.08.2022
Калоян Соколов

Беноа Пер преживява истински тенис кошмар през настоящия сезон и рядко името му попада по хубави причини в медийното пространство. Французинът в един момент не беше печелил мач от три месеца насам, допускайки 11 поредни поражения на ниво ATP и самият той сподели как изпитва постоянна тревожност на корта, което го прави много неуверен и го довежда често до депресивни състояния. Французинът опита да преодолее собствените си демоните, започвайки работа с психолог, но резултатите му продължаваха да бъдат откровено разочароващи и заслужено Беноа напусна топ 100 за пръв път от седем години насам.

Ветеранът не скри как неговият спад в класацията е напълно заслужен и призна, че не е сигурен дали ще продължи да се бори за ново завръщане в елита на спорта. Тези намеци за отказване пък бяха придружени с ново крайно незадоволително представяне на Пер през вчерашния ден. Бившият номер 18 се завърна за участие на Мастърса в Синсинати, където през миналия сезон достигна до четвъртфиналите и турнирът беше с огромно значение за бъдещето на екстравагантния играч в ATP Тура.

Французинът започна отлично мача си срещу Танаси Кокинакис и получи възможност да сервира за спечелването на откриващата част, ала отново демонстрира старата си слабост при затварянето на сетове и мачове. Това даде нужното самочувствие на австралиеца, който осъществи обрат и спечели сета в тайбрек, а това напълно отказа 196-сантиметровия тенисист от по-нататъшна съпротива.

Беноа се завърна след паузата и напълно демонстративно допусна четири поредни двойни грешки, с което предаде подаването си. Последваха бурни освирквания от трибуните и тогава 33-годишният състезател просто събра нещата си и напусна корта, обявявайки пълната си моментна тенис и морална капитулация.

Загубата ще нанесе нов сериозен удар по ранкинга на Беноа, защото му предстои излизане от първите 150 на света и US Open може да се окаже последното елитно състезание, в което той ще може да играе по право.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вече извън топ 150: Пер бе пробит за 40 секунди, освиркаха го и реши да се откаже Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook