"Вече не мисля на тази тема и не ми влияе" Синер е напълно абстрахиран от допинг скандала

от в 09:43 на 06.09.2024
Елеонора Александрова

Допинг скандалът с Яник Синер се превърна в главна тенис новина през последните седмици. Въпреки множеството критики от тенис играчите относно липсата на санкции срещу италианеца, то световният номер 1 показва най-добрия си тенис US Оупън и ще се изправи днес срещу Джак Дрейпър в битка за място на финала.

Логично журналистите решиха да попита южнотиролеца до каква степене му влияе всичко това и как се абстрахира от всичкия шум и недомта положителни мнения за себе си, които в момента го заобикалят:

"Имам екип и доверени хора, които са близко до мен. Те ме познават добре и знам, че винаги мога да разчитам на тях. Горд съм, че имаме такава силна връзка помежду ни, както на корта, така и извън него. Именно тяхмата подкрепа ми помогна да не мисля за всичко това. Чувствам се уверен, когато истинските ми приятели са до мен и сам знам, че не съм направил нищо нередно.

В началото на турнира цялата тази ситуация беше много трудна, но с всеки изминал ден нещата ставаха все по-добре. Доволен съм от представянето си на US Оупън до момента и съм се абстрахирал от тези външни фактори, които толкова време ме преследваха. Вече изобщо не мисля на тази тема и това не е проблем, който може да се отрази върху представянето ми на корта" - призна Синер в последната си пресконференция.

Източник: First Sportz


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Вече не мисля на тази тема и не ми влияе" Синер е напълно абстрахиран от допинг скандала Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook