Векич постигна впечатляващ двусетов успех над Азаренка; Осака се нуждаеше от три сета, за да се пребори срещу Саснович

от в 04:45 на 15.08.2019
В
Дона Векич реализира изключително впечатляващ успех над бившата номер едно при жените - Виктория Азаренка. На хърватката ѝ бяха нужни само два сета, за да се класира на осминафиналите в Синсинати след крайното 6:2 7:5, където я очаква сблъсък с друга бивша номер едно в лицето на по-голямата от сестрите Уилямс - Винъс.

Векич предложи вихрено начало на мача на своята съперничка, като Азаренка бе засипана с блестящи уинъри, а тя самата редуваше неточност след неточност. Все пак беларускинята успя да се запише в резултата на двубоя, но до нещо значимо в този сет Виктория не съумя да се добере.

Изображение

И вторият сет бе застрашен да се превърне в разгром за Азаренка, която изостана с нов ранен пробив, а при 2:4 Векич откри нов шанс за брейк, който бе с цената на мачбол, но непримиримият дух на бившата номер едно в този момент се обади и тя не само че се отърва от поредния пробив, ами и парира аванса на съперничката си.

https://twitter.com/Team_Vekic/status/1161702425704763392?s=20

Беларускияната дори се добра на гейм от изравняване на частите, но тогава Дона заигра отново безпогрешно, за да добави нови три поредни гейма на сметката си и по този начин да елиминира Азаренка от надпреварата в Синсинати.

Изображение

Новата стара номер едно на женския тенис Наоми Осака трябваше да се потруди доста в срещата си с Аляксандра Саснович. В крайна сметка японката се наложи след 7:6(30) 2:6 6:2, а в трети кръг в Синсинати тя ще се изправи срещу Сю-Уей Хсие, която се наложи над Дженифър Брейди със 7:6(9) 6:3 за малко над час и половина на корта.

Изображение

Тенисистките си размениха по два пробива в първата част, преди да се стигне до дълъг гейм, в който грешките на Саснович преобладаваха, а това се отрази и на резултата в тайбрека, където беларускинята се отчете с едва три спечелени разигравания. Въпреки това Аляксандра не се обезкуражи и стартира наново втория сет, а от 2:2 нататък тя осъществи истински ,,спринт" към третия сет, спечелвайки четири поредни гейма.

Изображение

Третият сет обаче бе изцяло доминиран от Осака, която започна със солиден аванс от 3:0 гейма, а след нов пробив на своята сметка при 5:2 японката вече можеше да си отдъхне и вече да започне да мисли за подготовката за следващия си двубой в Синсинати.

https://twitter.com/usopen/status/1161760912241569794?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Векич постигна впечатляващ двусетов успех над Азаренка; Осака се нуждаеше от три сета, за да се пребори срещу Саснович В

Коментари





Следвайте ни в Facebook