Великобритания се наложи над Молдова и запази шансове за класиране на върха в група C

от в 10:17 на 07.01.2020
Диана Андреева


Без да срещнат никакви затруднения, отборът на Великобритания надви тима на Молдова с 3:0. Лъвовете отстъпиха едва 13 гейма на своите съпреници за целия двубой и така запазиха шансовете си за евентуално класиране на челната позиция в група C. На сингъл Камерън Нори и Даниел Еванс надделяха над Александър Козбинов и Раду Албот съответно с 6:2 6:2 и 6:2 6:2, а при двойките Джейми Мъри и Джо Солсбъри също не оставиха никакви шансове на първата и втората ракета на Молдова, побеждавайки с 6:2 6:3.

Така в момента Великолритания може да продължи напред към четвър финалите, само ако България загуби от Белгия с 1:2. Ако българите паднат в днешния си двубой с 0:3, на челното място в група C ще бъдат отбора на Белгия.В случай, че нашите момчета съумеят да победят, независимо дали с 3:0, или 2:1, то родният ни тим ще отиде напред, където ще го очаква сблъсък с Австралия, които си осигуриха място сред последните осем още в неделя.

В откриващата среща между вторите ракети на двете страни един срещу друг излезнаха на корта 52-ият в света Камерън Нори и 24 годишният Александър Козбинов. За разлика от Димитър Кузманов, който съумя да спечели сет срещу великолританеца, Козбинов не оказа почти никаква съпротива по време на срещата и след час и 17 минути отстъпи. През целия двубой Камерън не допусна да се стигне до нито един брейкбол на негов сервис, благодарение на което затвори мача с 6:2 6:2 в своя полза.

Впоследствие Даниел Еванс удвои предимството на отбора си, благодарение на победа над първата ракета на Молдова - Раду Албот. Еванс сервираше почти перфектно, както и печелеше голяма част от дългите разигравания и така в крайна сметка се наложи с 6:2 6:2. На двойковия мач великобританците отново бяха по-добрите играчи на корта и след победа с 6:2 6:3, сложиха край на двубоя между двете държави.

Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Великобритания се наложи над Молдова и запази шансове за класиране на върха в група C Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook